במעבד מזון מערבבים רק 2 כוסות של מיץ עגבניות וחצי מכמות העגבניות, המלפפון והפלפל הקצוצים. מוסיפים את החומץ, השמן, אבקת השום והפלפל החריף. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לקערה גדולה. מוסיפים לבלילה את 2 הכוסות הנותרות של מיץ העגבניות והכמות שנותרה מהירקות הקצוצים. מכסים ושומרים במקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה, מקשטים עם עלי כוסברה. מרק נקטרינות ועגבניות
במעבד מזון מערבבים חצי מכמות הנקטרינות והעגבניות הקלופות והפרוסות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לקערה גדולה. מוסיפים לבלילה את הנקטרינות והעגבניות שנותרו ומוסיפים את שאר המרכיבים. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
לפני ההגשה, מומלץ לקשט עם עלי נענע.
מחממים תנור ל-220- מעלות צלזיוס. בסיר גדול מחממים על אש בינונית עד גבוהה כף שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל. מטגנים תוך כדי בחישה, עד שהבצל מתחיל להתרכך (3 עד 4 דקות). מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר לסיר, בתוספת 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים (15 עד 20 דקות). מעבירים את הבלילה לבלנדר ומרסקים את תערובת הירקות. במקביל, פורסים את הפיתות ומטפטפים מעל כף שמן זית. מפזרים 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל ו-1/8 כפית קארי. חותכים כל פיתה לפלחים ומניחים אותם על תבנית אפייה. אופים עד לקבלת גוון זהוב ופריך (8 עד 10 דקות). יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומקשטים במרכז עם כף יוגורט או שמנת חמוצה. מגישים את שבבי הפיתה בצד. המרק יכול להיות בקירור עד 3 ימים. את שבבי הפיתה ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר עד שבוע. אפשר להגיש קר או מחומם בינונית. |
מקור תמונות: www.womansday.com
ליקטה: טל עזר
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: