בשנים האחרונות המטבח ההודי תופס יותר ויותר מקום בלב הישראלי, הודות לתרמילאים הרבים החוזרים עם געגועים לטעמים המיוחדים, לתבשילים המתובלים ולטרנד הצמחוני שתופס תאוצה. אל תישארו מאחור! קראו את הכתבה ולמדו את כל מה שאי פעם רציתם לדעת על המטבח ההודי - טעמים, מסורות וכמובן 6 מתכונים מדהימים שיספקו לכם ארוחות לכל היום.
מאפייני המטבח ההודי
קשה מאוד להגדיר את מאפייניו של המטבח ההודי, כיוון שהודו היא תת-יבשת, המורכבת מאזורים נרחבים ורבים. בנוסף למגוון האזורים השונים מצויות בהודו גם תרבויות ודתות רבות, המכתיבות הרגלי אכילה שונים. האוכל המקובל בדרום שונה מזה המקובל בצפון, מנותיהם של בעלי האמצעים שונות מאלה של העניים והדיאטה של ההינדים שונה מזו של הבודהיסטים או המוסלמים.
אם ננסה לקבוע את מאפייני המטבח ההודי בהכללה, נגלה כי הוא מבוסס בעיקרו על מנות של קטניות וירקות המוגשות לצד לחם הודי מסורתי או אורז, במטבח ההודי נעשה שימוש בכ-60 סוגי קטניות שונים. האוכל ההודי מוכר בעולם כולו כמתובל במיוחד, שכן רבות ממנות המטבח עושות שימוש בתבלינים כבסיסן, אם כתערובת מגוונת או כזרעים קלויים. ברבות מהמנות ההודיות מורגשת העדרותו של הבשר, שכן רבים מתושבי הודו הם צמחונים. בשר בקר הוא נדיר במיוחד, ואם כבר קיים בשר במנה, מדובר כנראה בבשר עוף, טלה, דגים או פירות ים.
ארוחה הודית מסורתית תכלול מנה עמילנית (אורז, לחם או מאכל הכולל תפוחי אדמה), תבשיל קטניות, תבשיל ירקות, יוגורט, ירקות ופירות טריים, ירקות מוחמצים ולפעמים גם מנה המכילה גבינת פאניר (גבינה הודית מסורתית). הרבה מהתבשילים יהיו עשירים ברוטב. ארוחה מלאה תכיל בדרך כלל 5 מנות המוגשות כולן על מגש גדול ומחולק למחיצות.
סדר היום בהודו
ההודים נוהגים לאכול ארוחה גדולה אחת ביום ובשאר הארוחות הם מסתפקים בנשנושים קלים בלבד.
-
ארוחת בוקר - הודים רבים דוגלים באכילת ארוחת בוקר בריאה, אך המנות משתנות לפי האזור. בצפון הודו נוהגים לאכול לחמים ומנות ירק, מלוות בלבן. במערב הודו נהוג לאכול ממרח עשוי חומוס ואורז מלווה בחלב. בדרום הודו נהוג לפתוח את היום עם מאפים מתובלים ורוטבי צ'אטני שונים (רטבי ירקות מוחמצים).
-
ארוחת צהריים - ארוחת הצהריים נתפסת כארוחה העיקרית ביום, ובה יוגש המגש הגדול המכיל את מנות האורז, הירקות והעדשים השונות, לחם, יוגורט וקינוח.
-
ארוחת ערב - משפחות הודיות רבות מתכנסות בשעות הערב לארוחה קלה הכוללת שתיית תה, חטיפים קלים ושיחה על אירועי היום.
מתכון לתערובת תבלינים הודית - גראם מסאלה
בישול הודי מתבסס ברובו על תבלינים כמו ג'ינג'ר, שום, קינמון והל. בנוסף לתבלינים השונים, מקובל מאוד להשתמש גם בתערובות תבלינים מסורתיות, הנותנות את טעמי הודו לכל מנה. המתכון שלפניכם הוא אחד מתערובות התבלינים המוכרות ביותר הנקרא גראם מסאלה. תערובת הגראם מסאלה (בעברית - תבלין חם) היא תערובת לא חריפה שנועדה לחמם את הגוף.
מתכון לפנקייק הודי לארוחת בוקר - דוסה
מתכון הפנקייק שלפניכם מגיע מהודו, שם הוא נקרא "דוסה" ומהווה מנת בוקר פופולרית בדרום המדינה המבוססת על אורז ועדשים מותססות. בעקבות ההתססה הפנקייק מכיל כמויות גדולות של הויטמינים B ו-C החיוניים לגוף, ומומלץ לבצע אותה מראש כדי להכין את המנה.
מתכון פשוט לתבשיל עדשים בסגנון הודי
מתכון לתבשיל עדשים הודי הנקרא "דאל" ויעשיר כל ארוחה. התבשיל המגרה הזה הוא מנה חורפית ועשירה בטעמים אשר תגרום לכם להתאהב במטבח ההודי המתובל.
רכיבים לדאל - תבשיל עדשים:
מתכון למשקה צ'אי הודי אוריגנלי
עם המתכון הנהדר שלפניכם, תוכלו להכין צ'אי (תה) חם ומתובל, הידוע כמשקה הלאומי של הודו. הודים ותיירים רבים נשבעים כי משקה זה טוב מתְה ואף מקפה ונהוג לשתות אותו לאחר ארוחות, או במהלך היום, כשמתחשק משקה חם וטעים במיוחד.
कृपया भोजन का आनंद लीजिये - בבקשה אכלו בתיאבון!
לחצו כאן כדי לגלות מתכונים נוספים ממטבחים מרחבי העולם
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: