print header

הסכנות הטמונות במכשיר הסמארטפון

מכשירי הסמארטפון הם מכשירים יעילים ביותר אשר הופכים את חיינו לקלים ופשוטים ומאפשרים לנו לעשות דברים שלא יכולנו לעשות בעבר, אך האמת היא שלא הכל מושלם בעולם הסמארטפונים. למרות כל הטוב שבהם, יש גם סכנות הכרוכות בשימוש בסמארטפונים, אך עם שימוש חכם ונכון אפשר להימנע מהן. למדו מהי הדרך הנכונה לשימוש בסמארטפון שלכם.

 

1. שינויים התנהגותיים
מכשירי הסמארטפון משפיעים על ההתנהגות שלנו בצורה עמוקה יותר ממה שנראה לעין. התמכרות לאינטרנט ולסמארטפונים היא תופעה מוכרת, בה החיבור הישיר והנוח לעולם המקוון גורם לנו לרצות לקבל גירויים כמו משחקים או תמונות בקצב הולך וגובר. אנשים רבים סובלים מתלות ברשתות חברתיות, דוגמת פייסבוק, הגורמת להם לרצות להתעדכן בכל רגע נתון בחדשות המתעדכנות כל העת בדף הבית שלהם. הדרישה הגוברת לגירויים רבים ומהירים יותר גורמת לנו לאבד את היכולת להתרכז בנושא אחד לאורך זמן והופכת אותנו לחסרי סבלנות ורגיזים.
 
כך תמנעו מפגיעה: הגבילו את זמן השימוש שלכם. הגדירו לעצמכם מסגרת זמן קבועה בה תחפשו אחר תמונות חדשות, תבדקו הודעות או תתקשרו עם אנשים ברשתות החברתיות.
 
סמארטפון

 

2. פגיעה בעיניים
בהירות המסך, הצבעים הבוהקים והמהירות בה מתחלפים הדימויים על מסכי הסמארטפונים הם הגורמים המרכזיים ליובש בעיניים. כאשר אנחנו משתמשים בסמארטפון אנחנו מאמצים את העיניים הרבה יותר מאשר צפייה במסך הטלוויזיה או המחשב, הודות לגודל המוגבל של הטקסט והתמונות. עיננו לא מספיקות לנוח לפני שתמונה חדשה צצה ועולה על המסך הקטן.
 
כך תמנעו מפגיעה: שימו לב מתי העיניים שלכם מתחילות לצרוב. ברגע שאתם מרגישים צריבה, גם הקלה שבקלות, סימן שבהיתם במסך הסמארטפון זמן רב מדי.
 
סמארטפון

 

3. ניתוק
למרבה ההפתעה, מכשירי הסמארטפון בעלי היכולת לשמור אותנו מחוברים לכולם כל הזמן למעשה גורמים לניתוק שלנו. העיסוק הכפייתי במכשיר גורם לנו להיות מנותקים לגמרי מהסביבה הקרובה שלנו. כמה פעמים ראיתם אדם הולך ברחוב, עיניו נעוצות במסך הסמארטפון, פוסע לתוך כביש סואן בלי לשים לב? אבל אין צורך דווקא בסכנת חיים כדי שהניתוק ישפיע עלינו לרעה. גם שימוש במכשיר בזמן ארוחה משפחתית גורם לניתוק שמזיק לנו לא פחות מאשר תאונת דרכים.
 
כך תמנעו מפגיעה: לעולם אל תתעסקו עם מכשיר הסמארטפון בזמן שאתם הולכים ברחוב ובוודאי שלא בזמן שאתם נוהגים. הקפידו להשתמש בו רק כאשר אתם בזמן מנוחה.
 
סמארטפון

 

4. מחלות סגנון חיים
"מחלות סגנון חיים" הוא השם הכולל למגוון של בעיות בריאות הקיימות במדינות מפותחות, בינהן ניתן למנות את הסרטן, אלצהיימר, אסתמה, לחץ, דכאון ועוד. מחקרים הראו כי שימוש מופרז במכשיר הסמארטפון יכול לגרום לשינויים בתהליך העיכול, בקצב הנשימה ואפילו בקצב הלב. מכשיר הסמארטפון הפך לאויב השינה שלנו, מבחינת כמות וגם מבחינת איכות. רבים מאיתנו מבזבזים יותר זמן על שימוש במכשיר ופחות זמן על התעמלות, טיול באוויר הצח והתקשרות עם הקרובים אלינו.
 
כך תמנעו מפגיעה: גם את ההשפעה הזו ניתן למנוע באמצעות קביעת זמנים קבועים בהם תעשו שימוש במכשיר. כמו שאתם לא יכולים לראות טלוויזיה מתי שרק תרצו, כך גם עם מכשיר הסמארטפון. תנו לו את הזמן שלו ואל תתנו לו להשתלט על חייכם.
 
סמארטפון

 

5. בעיות יציבה
אחת הבעיות הנפוצות ביותר הנובעות משימוש ממושך במכשיר הסמארטפון היא פגיעה בעמוד השדרה וביציבה. רובנו משתמשים במכשיר כאשר צווארנו מכופף מטה וזרועותינו נמצאות בתנוחה קבועה. כאבים ושרירים תפוסים הם רק ההשפעות לטווח הקצר של שימוש יתר במכשירים. בטווח הארוך, שימוש מופרז במכשיר הסמארטפון יכול לגרום למגוון גדול של מחלות כרוניות כמו ניוון בעמוד השדרה, יובש בעיניים, אובדן תחושה בקצות האצבעות ועוד.
 
כך תמנעו מפגיעה: כאשר אתם משתמשים במכשיר הסמארפון, הקפידו לשבת ישר ולהחזיק את המכשיר על שולחן, או מעמד דומה, בגובה העיניים. זכרו להניע את זרועותיכם מדי רבע שעה כדי להימנע מאובדן תחושה ועקצוצים.
 
סמארטפון

 

6. גניבת כסף
משתמשים רבים כלל לא מודעים לבעיה הזו, אבל מכשירי הסמארטפון מספקים מגוון אפשרויות בהן אתם יכולים לאבד כסף. בחנויות האפליקציות ניתן למצוא לא מעט אפליקציות אשר בנוסף לפעולה אותה הן מבצעות, הן גם עוקבות אחר הכניסה שלכם לאתר הבנק או לאפליקציות בהן ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי. בנוסף, קיימות אפליקציות המתהדרות בכך שהן לא עולות כסף להורדה, אך מבקשות מכם את פרטי כרטיס האשראי מיד לאחר ההתקנה.
 
כך תמנעו מפגיעה: כאשר אתם מורידים אפליקציות לטלפון שלכם, הקפידו להוריד אפליקציות אשר זכו לציונים גבוהים ושאותן הורידו אנשים רבים. רוב האפליקציות הזדוניות הן תוכנות קטנות ועלומות. 
 
 
סמארטפון

7. דליפת מידע
רבים מאיתנו בודקים את תיבת האי-מייל, דפי הבית ברשתות החברתיות האהובות עלינו ואפילו את חשבון הבנק דרך הדפדפן שעל מכשיר הסמארטפון, זה הגיוני. הבעיה היא שרובנו מרגישים שאם המכשיר עלינו כל הזמן, אנחנו יכולים להישאר מחוברים לאתרים אלה או לבקש מהמכשיר לזכור את הססמאות שלנו. בחירה זו גורמת למצב בו הססמאות שלנו שמורות על הטלפון והופכות להיות חשופות לכל אפליקציה או תוכנה בעלת מטרות ריגוליות, שלא לדבר על מקרה של גניבה.
 
כך תמנעו מפגיעה: הפתרון כאן הוא פשוט מאוד. הקפידו להשתמש באתרים המאובטחים השונים כמו שאתם משתמשים בהם על מחשב ציבורי. לאחר הכניסה לאתר, התנתקו ממנו. כשהטלפון ישאל אתכם אם אתם מעוניינים לשמור את הססמא, סרבו. הדרך היחידה למנוע מצב זה היא פשוט לא לסמוך על הבטחון שלכם.
 
סמארטפון

 

8. בעיות בקשר
מחקרים חדשים מצאו כי לשימוש מופרז במכשיר הסמארטפון יש השפעה רעה על הקשר הזוגי. מרוב אפליקציות לשליחת הודעות (וואטסאפ, סקייפ ופייסבוק) ומרוב רשתות חברתיות (פייסבוק ודומותיה) אנחנו משקיעים יותר ויותר זמן בתקשורת המקוונת ופחות זמן בתקשורת הבין אישית, האמיתית. כדי לשמור על זוגיות תקינה יש צורך בהשקעה של זמן ואנרגיה רבים, זמן ואנרגיה שאנחנו מוציאים על המכשירים שלנו.
 
כך תמנעו מפגיעה: ושוב, הגבלת זמן השימוש במכשיר היא הדרך הטובה ביותר. אחד הטיפים המומלצים היא שמירה של המכשירים של שני בני הזוג מחוץ לחדר השינה, בסלון. כך יתפנה לכם זמן משלכם המוגן מהפרעות אלקטרוניות שונות.
 
סמארטפון

 

9. קרינה מסוכנת
למרות שהנושא עדיין לא הוכח, רבים מאיתנו מודעים לאפשרות כי הקרינה הנפלטת ממשדרי הווי-פיי, הבלוטות' וכמובן הקרינה הסלולרית מזיקות לבריאותנו. על כל מחקר שמוכיח כי חשיפה ממושכת לקרינת גלי רדיו פוגעת בבריאות קיים מחקר שמוכיח את ההפך. הבעיה האמיתית במחקרים אלה היא שתוצאות אמיתיות יכולות להתגלות רק לאחר חשיפה ארוכה במיוחד, אבל המכשירים הסלולריים לא נמצאים איתנו די זמן כדי שנכיר את תופעות הלוואי ארוכות הטווח שלהן.
 
כך תמנעו מפגיעה: גם אם הקרינה פוגעת בנו או לא, כדאי ללכת על בטוח ופשוט לשמור על מרחק מהמכשיר מתי שרק אפשר. אם אתם נוהגים ללכת עם המכשיר בכיסכם, הניחו אותו על השולחן במהלך היום. מומלץ גם להרחיק את המכשיר מעצמכם בזמן שאתם ישנים.
 
סמארטפון

 

מקור: נעמי פיינמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.