print header

18 שימושים מפתיעים לקליפות פרי הדר

החורף זו העונה של פירות ההדר, והסיבה לכך ברורה - מעבר לטעמם הנפלא הפירות האלו עשירים בוויטמין C ובשפע של רכיבים חיוניים אחרים שגופנו זקוק להם כדי להתחזק ולהגן על עצמו מפני מחלות החורף השונות. אך אם אתם זורקים את קליפות פירות ההדר שלכם לאחר שאכלתם אותם, כדאי שתפסיקו עם המנהג הזה משום שתוכלו להשתמש בהן בשלל דרכים ברחבי הבית והמטבח. לפניכם 18 שימושים מפתיעים לקליפות פירות ההדר: לימון, תפוז ואשכולית. אחרי שתכירו אותם אנחנו בטוחים שלא תזרקו עוד אף קליפה לעולם!

 

קליפת לימון

הכנתם מיץ לימונים טרי? סחטתם רוטב לסלט? במקום לזרוק את הקליפה של הלימון, השתמשו בה באחת מ-6 הדרכים הבאות:

קילוף קליפת לימון
 

1. מטהרת אוויר ברחבי הבית

זרקו כמה קליפות לימון לתוך סיר והרתיחו בו מים. הוסיפו מעט מקלות קינמון, והריח הנעים והמרגיע יתפשט ברחבי הבית.

2. עוזרת להיפטר מנמלים

פזרו כמה קליפות לימון ברחבי הבית כדי להיפטר מנמלים. מקמו אותן על יד דלתות וחריצים שמהם יכולות הנמלים להיכנס. קליפת הלימון עוזרת גם להיפטר מחרקים גדולים יותר כמו מקקים.

3. שומרת על טריות סוכר חום

כדי לשמור על הסוכר החום שלכם לח ומוכן לשימוש, הסירו את חלקה הפנימי הלבן של קליפת הלימון וזרקו אותה לתוך קופסת הסוכר החום שלכם.
קילוף קליפת לימון

4. מחייה את העור

הלימון עוזר להחיות מחדש את העור בזכות החומצה הציטרית שבו. העבירו את חלקה החיצוני של קליפת הלימון על עורכם והנקבוביות שלכם יתהדקו ויסגרו.

5. פילינג לימון סוכר

אם אתם מעדיפים לנקות את העור בעזרת פילינג, תוכלו להשתמש בקליפת לימון גם לשם כך. ערבבו חצי כוס סוכר עם קליפת לימון קצוצה והוסיפו מספיק שמן זית כדי להפוך את הכל לעיסה. הרטיבו את גופכם במקלחת ועסו את עורכם עם הפילינג שהכנתם. שטפו את עורכם במים חמים ותוכלו להרגיש מיד את הרכות והברק של העור.

6. חומר בעירה 

תוכלו להכין חומר בעירה זול למנגל שלכם על ידי אפיית קליפת הלימון בתנור עד שהיא משחירה. שמרו אותה והשתמשו בה כדי להצית את המנגל שלכם.
 

קליפת תפוז

אחרי שאכלתם ונהניתם מהתפוז העסיסי שבידכם, שמרו את הקליפה והשתמשו בה בעזרת 6 הטיפים הבאים:

קליפת תפוז
 

7. בסיס להכנת נר

אין כמו נר ריחני כדי להנעים את האווירה ברחבי הבית. לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין נר ריחני מקליפת תפוז.

8. שמן לאמבטיה

טחנו את קליפת התפוז והתסיסו אותה בוודקה למשך 3 ימים. לאחר מכן סננו את השמן שנוצר וטפטפו כמה טיפות ממנו לתוך האמבטיה. שמן התפוז ידוע כנוגד דלקות והוא יחיה עורכם.

9. דוחה יתושים

אם אתם מחפשים דרך טבעית לדחות יתושים, קחו קליפת תפוז ומרחו את חלקה החיצוני על עורכם. ריח הקליפה ידחה יתושים, ואתם תוכלו לישון בלילה כמו תינוקות.
קילוף קליפת תפוז

10. דוחה חתולים

גם חתולים שונאים את ריח התפוז, כך שאם אתם מגדלים חתול בבית ואינכם רוצים שיתקרב לרהיטים, שפשפו עליהם את חלקה החיצוני של קליפת התפוז.

11. מנטרלת ריחות 

הניחו כמה קליפות תפוז בתחתית שקית האשפה שלכם כדי לשמור שלא תדיף ריחות לא נעימים. תוכלו לעשות זאת גם במקרר.

12. חומר ניקוי 

חומץ יכול לנקות דברים רבים, אך הריח שלו עשוי להיות לא נעים כלל. כדי להכין חומר לניקוי מחומץ ומקליפות תפוזים, עקבו אחרי המתכון הבא:

  • שמרו מספיק קליפות תפוזים במקרר כדי שיוכלו למלא עד אפס מקום את הצנצנת שבה תאכסנו את חומר הניקוי שלכם.
  • מלאו את הצנצנת בחומץ לבן (סינטטי) ותנו לתפוזים לשהות בו למשך כשבועיים (אין צורך לשמור בקירור).
  • סננו את הנוזלים.
  • הוסיפו מים לנוזלים ביחס של 2:1.
  • השתמשו בחומר הניקוי שיצרתם ברחבי הבית.

 

קליפת אשכולית

קליפת האשכולית הגדולה יכולה לשמש אתכם להרבה דברים פרט לזבל בפח האשפה. הנה 6 דרכים בהם תוכלו להשתמש בקליפת אשכולית:
אשכולית

13. אבקה ממרקת משטחים

תוכלו להכין אבקה ממרקת לכיור, לאסלה, לאמבטיה ולמשטחי נירוסטה מאשכולית.

  • חתכו קליפת אשכולית, הניחו את החתיכות על צלוחית במטבח, ותנו להן להתייבש במשך 3-4 ימים.
  • לאחר שהתייבשו חתיכות הקליפה, טחנו אותן לאבקה.
  • ערבבו 3 כפות של אבקת קליפת האשכולית, 3 כפיות אבקת בורקס (להשיג בחנויות חומרי היצירה) ו-3 כפיות אבקת סודה לשתייה.
  • תוכלו להשתמש באבקה שיצרתם כדי למרק את האמבטיה, הכיור, האסלה ומשטחי נירוסטה. רק פזרו מעט ממנה על ספוג רטוב והעבירו אותו על המשטח שברצונכם למרק. נקו את האבקה היטב מהמשטח לאחר שסיימתם לנקותו בעזרת מטלית לחה.

14. סירת צעצוע

תוכלו להכין סירת צעצוע בקלות לילדיכם. רק חתכו אשכולית ל-2 והשיטו את הקליפה החצויה באמבטיה או בנחל. טריק מעולה להעסקת הילדים בזמן פיקניק בחיק הטבע.

15. מסכה לפנים

המסכה הזו מצוינת להחלקת הפנים לפני מריחת איפור, וכן לסיפוק מראה צעיר ורענן. רק עקבו אחרי ההוראות הבאות:

  • גרדו קליפת אשכולית לקערה.
  • ערבבו את הגרידה עם יוגורט טבעי ללא תוספות.
  • מרחו את התערובת על הפנים בעזרת האצבעות, היזהרו שלא למרוח על העיניים.
  • השאירו את המסכה על הפנים למשך 10 דקות.
  • מומלץ להשתמש בצמר גפן טבול במיץ אשכוליות כדי לנקות את הפנים משאריות המסכה, ולאחר מכן לשטוף במים פושרים.
  • שימו לב! המסכה תגרום לעורכם להיות רגיש לאור השמש באופן זמני, לכן הימנעו מלצאת החוצה.
אשכולית פתוחה

16. תה לשיעול

אם אתם סובלים משיעול, הרתיחו מים והוסיפו לכוס תה חמה כמה קליפות אשכולית שטופות. המתינו במשך 5 דקות ושתו את התה. בנוסף, תוכלו לסחוט לתוך הכוס מיץ אשכולית ולהוסיף מעט דבש כדי לשפר את טעמו של המשקה.

17. מתקן להאכלת ציפורים

אם יש לכם גינה, תוכלו להכין מתקן נהדר וזול להאכלת ציפורים שיזמרו לכם בחצר. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחרי ההוראות הבאות:

  • חצו אשכולית ל-2 ורוקנו את תכולתה (מומלץ לאכול אותה).
  • צרו 3 חורים במרחקים שווים ליד האזור שחתכתם.
  • העבירו חוט דרך החורים וקשרו אותו לעץ.
  • מלאו את תוכן ה-"קערה" שיצרתם באוכל לציפורים ותיהנו מגינה מצייצת.

18. ממתק מסוכר

תוכלו להכין ממתק נהדר לילדים או לעצמכם בעזרת המתכון הבא:

מצרכים:

  • 8 חצאי קליפות אשכולית (מ-4 אשכוליות)
  • מים
  •  כוסות סוכר

הוראות הכנה

  • שמרו במקרר כמה שיותר קליפות אשכולית לאחר שניקיתם מהן את חלקן הפנימי הלבן.
  • חתכו את הקליפות לרצועות בעובי 1 וחצי ס"מ.
  • הכניסו את הקליפות לסיר שאינו מאלומיניום או נחושת ושאינו יצוק.
  • הוסיפו מים שיכסו את הקליפות. הקליפות יצופו, לכן דחפו אותן לתחתית בעזרת כף עץ כדי להעריך בדיוק כמה מים עליכם להוסיף.
  • הרתיחו את המים על חום גבוה.
  • כשהמים מגיעים לרתיחה, סננו אותם במהירות ושמרו את הקליפות.
  • החזירו את הקליפות לסיר, הוסיפו מים שוב וחזרו על התהליך 3 פעמים נוספות (בסך הכל עליכם לבצע זאת 4 פעמים). כך תרככו את הקליפות וכן תסירו מהן את הטעם המר שמתלווה להן.
  • לאחר הפעם הרביעית, החזירו שוב את הקליפות לסיר והוסיפו מים ו-½2 כוסות סוכר.
  • חממו את הסיר על חום בינוני-גבוה וערבבו כדי למוסס את הסוכר.
  • לאחר שהסוכר נמס, הפחיתו את האש ללהבה נמוכה ותנו לקליפות לשרות במים למשך כשעתיים.
  • לאחר שעתיים כבו את האש ותנו לקליפות להתקרר בתוך הסירופ שיצרתם.
  • הסירו את הקליפות מהסיר בעזרת כף מחורצת והעבירו אותן לתבנית מרופדת בנייר אפייה או רק על גבי נייר אפייה. תוכלו לשמור את הסירופ שיצרתם לשימושים נוספים.
  • תנו לקליפות להתייבש במשך 4 שעות.
  • שפכו את כוס הסוכר הנותרת על צלחת וגלגלו את קליפות האשכוליות בסוכר עד שהן מתכסות לגמרי.
  • שמרו את הממתקים שיצרתם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד ל-3 חודשים. הם עדיין יהיו בטוחים למאכל לאחר 3 חודשים, אך איכות הטעם והמרקם שלהם ידעכו.

מקור התמונות: arsheffield, tracy benjamin, Justin Marx, fdecomite, Lenore Edman,

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.