print header

כדאי לדעת: חומרים מסוכנים בתכשירי טיפוח

 
קשה לי להאמין שקיים בית שאין בו תכשירי טיפוח וקוסמטיקה בארון חדר השירותים או על השידה שליד המיטה, ולמרות שלכאורה מטרתם של המוצרים האלו היא לשמור על המראה שלנו ולהגן עלינו מנזקים, חלקם עושים את ההיפך הגמור. גברים ונשים כאחד משתמשים בתכשירי טיפוח על השיער, העיניים והעור שלהם, מבלי לדעת שעל תווית המוצר עשויים להסתתר חומרים מסוכנים שגורמים יותר נזק מתועלת. הבלוגריות אלכסנדרה גרנט וארין סוזה שופכות קצת אור על הנושא החשוב הזה, ומסבירות מאילו חומרים אתם צריכים להיזהר וכיצד תוכלו לשמור על מראה צעיר ורענן בעזרת חומרים טבעיים.
 
חומרים מסוכנים בתכשירי טיפוח
Magrealthkoo

 

6 מרכיבים נפוצים במוצרי טיפוח שיש להימנע מהם

 

1. כימיקלים בתכשירי הגנה מהשמש (Benzophenone / Avobenzon)
 
בהרבה מאוד סוגים של תכשירי הגנה מהשמש ושיזוף תמצאו חומרים כמו בנזופנון (benzophenone), חומצות PABA ואבובנזון (avobenzone). המרכיבים האלו נמצאים במקדמי ההגנה היות והם סופחים את האור האולטרה סגול (קרינת UV), אבל יש להם גם צד שלילי. החומרים האלו גורמים להפרשה מוגברת מבלוטות הגוף, בייחוד בלוטת הזיעה, גורמים נזק לתאי עור בחשיפה ממושכת ועל פי מחקר שבוצע בשנת 2013, אף עשויים לגרום לסרטן.
 
 
 
2. נתרן לאוריל סולפט (Sodium Lauryl Sulfate / SLS)
 
החומר הזה נפוץ בהרבה מאוד מוצרי טיפוח נפוצים, כולל שמפו וקונדישנר, ונעשה בו שימוש בעיקר כי הוא מייצר קצף ומוסיף נוזליות למוצר. בתור כלל אצבע, אם המוצר גורם ליצירת קצף, יש בו SLS או SLEF, שהוא חומר נוסף שיש להימנע ממנו. את החומר המזיק הזה תמצאו גם במסקרות, תכשירים כנגד פצעי בגרות ואפילו בסוגים מסוימים של משחות שיניים. השימוש הנפוץ בנתרן לאוריל סולפט מתאפשר הודות לעלותו הנמוכה, אך אתכם כצרכנים צריכה לעניין הרבה יותר ההשפעה שלו על הגוף שלכם. SLS גורם לנזק לכליות וגם לבעיות במערכת הנשימה, והוא עשוי לגרום גם נזק לעור בחשיפה מוגזמת. אם כלל הסכנות האלו לא מדאיגות אתכם, אולי העובדה שהחומר הזה משמש כמרכיב בנוזלי ניקוי תעשייתיים תגרום לכם להבין שעדיף להימנע משימוש בתכשירים שבהם הוא מצוי. 
 
חומרים מסוכנים בתכשירי טיפוח
 

 

3. פורמלין (Formaldehyde / Quaternium-15 / DMDM Hydantoin)

הפורמלין הוא חומר משמר ואנטי מיקרוביאלי, אך אל תתנו לתוויות האלו להרשים אתכם, מדובר למעשה בחומר מסרטן שיכול להוביל גם לפגמים גנטיים ולפגיעה במערכת החיסונית של הגוף אחרי חשיפה ממושכת. חשוב מאוד להתרחק מחומרים שמכילים תרכובות פורמלין שונות, שכן מעבר לרעילות המוכחת שלו בריכוזים גבוהים מ-2ppm, אנשים מסוימים עשויים לפתח רגישות יתר לחומר זה ולהיפגע ממנו גם בריכוזים נמוכים יותר.
 
4. טריקלוזן (Triclosan)
 
מדובר בחומר מסוכן לבני אדם אשר אף רשום בסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה כקוטל חרקים. למרות זאת, הוא נפוץ מאוד בסבונים, משחות שיניים ומי פה, ויש מחלוקות רבות סביב הסיכונים האפשריים שבשימוש בו. רבים סבורים שיש לו השפעות מזיקות על מערכת ההורמונים בגוף ושהוא מעלה את הסיכוי לפיתוח אלרגיות, אך למרות זאת הוא בטוח לשימוש על פי מנהל התרופות והמזון האמריקני, ה-FDA. בכל זאת, עד שיגיעו למסקנות חד משמעיות ומקובלות על פי אחוז גבוה של מומחים, עדיף שתמעיטו ככל האפשר בשימוש במוצרים המכילים טריקלוזן. 
 
5. פארבן (Parabens)
 
פעם נוספת מדובר בחומר זול מאוד שחברות הקוסמטיקה לא מהססות להוסיף למוצריהם, למרות שבשנים האחרונות עולות יותר ויותר הוכחות לכך שהוא מוביל לסרטן ולסרטן השד בפרט. הפארבן הוא חומר משמר החולק קווי דמיון רבים עם הורמון האסטרוגן, ובעבר היה ניתן למצוא אותו בקרמים רבים, במוצרי טיפוח לשיער ובג'לים לגילוח. למרבה המזל החומר כבר "קנה לעצמו" מוניטין שלילי לפני מספר שנים, אך עדיין חשוב לבדוק את התווית ולוודא שתכשירי הקוסמטיקה שלכם לא מכילים אותו.
 
חומרים מסוכנים בתכשירי טיפוח
Andrew Dyer

 

6. פתלטים (Phthalates / DBP / DMP)

לפתלטים יש הרבה מאוד שימושים והעיקריים שבהם כוללים את הוספתם למוצרי פלסטיק כדי להעניק להם גמישות, וכן כחומרים מייצבים בתכשירי קוסמטיקה. רוב הסיכויים הם שתמצאו פתליטים בלק לציפורניים, אך מומלץ לפקוח עין גם על מוצרים אחרים. תרכובות כימיקליות ממשפחת הפתלטים קושרו בעבר להתפתחות סרטן השד, בעיות התפתחות אצל ילדים קטנים ושינויים הורמונים. הדרך העיקרית שבה אתם עלולים להיחשף לחומר הזה היא באמצעות נשימה, אך מיותר לציין שגם מגע ממושך עם העור ובליעה יובילו לפגיעה בבריאות.
 

5 תחליפים טבעיים למוצרי קוסמטיקה תעשיתיים

תוויות מוצרי הקוסמטיקה והטיפוח שלנו עשויות להיראות מסובכות ומאיימות מאוד, בטח ובטח אחרי שאתם יודעים מאילו חומרים כדאי להיזהר, אך יש גם פתרונות טבעיים והרבה יותר בטוחים. להרבה מאוד חומרים טבעיים יש תכונות טיפוח מועילות, החל מיכולות אנטי אייג'ינג ועד לנוגדי חמצון רבי עוצמה שמונעים נזקים לעור ולשיער.
 
1. חומצה לקטית (Lactic Acid)
 
את החומצה הלקטית תמצאו בעיקר במוצרי חלב שונים שיכולים לשמש בסיס נהדר לתכשירי ריכוך עור ביתיים ולמסכות הזנה. 
 
2. ויטמין C
 
לוויטמין C יש הרבה מאוד שימושים ויתרונות בריאותיים בשימוש פנימי וחיצוני כאחד. פירות הדר, ולימונים בעיקר, יכולים לשמש אתכם כתכשירי טיפוח טבעיים לעור שמחזקים את הקולגן הטבעי שלו ומבהירים כתמי עור.
 
3. כורכום
 
לתבלין הנפוץ הזה יש אינספור שימושים והוא ידוע כבר זמן רב כמזון שנלחם בדלקות ומונע את השפעתן המזיקה על העור. כמו כן כורכום יכול לטפל בפטריות ובעור יבש בכפות הרגליים ואף לשמש כתחליף למי פה לטיפול ומניעת פצעים אם מערבבים רבע כפית כורכום עם מים חמים ושותים בלגימות קטנות שמשתהות בחלל הפה. 
 
חומרים מסוכנים בתכשירי טיפוח
Wanna Be Creative
 
 
4. ויטמין A
 
ויטמין A טוב לא רק לעיניים, אלא גם לתפקודו התקין של העור ולמניעת פצעונים. איכלו כמה שיותר מזונות עשירים בוויטמין זה, כמו גזר, בטטה, מנגו או מלון, והשתמשו בהם גם כחלק מטיפולי הטיפוח הטבעיים שלכם.
 
5. תה ירוק
 
התה הירוק ידוע בכמות נוגדי חמצון גבוהה מאוד, אך האם ידעתם שהוא גם עשיר באנזימים מיוחדים מסוג קולגנאז (collagenase)? החומרים האלו מעכבים את נזקי הזמן שמשפיעים על העור והשיער והם מועילים במיוחד כאשר משלבים אותם עם טיפולי קינואה לשיער, וויטמין C לעור ולעור הפנים בפרט. 
 
 
 
לסיכום:
 
כל מוצר שאנו מורחים על העור, מקרבים לעיניים או נוגעים בו עם הפה והשפתיים שלנו חייב להיות בטוח לשימוש עבורנו ולכן חשוב להקפיד שהמוצרים האלו לא יכילו את החומרים המסוכנים שברשימה הזו. כמובן שחשוב מאוד לשמור על מראה רענן ומטופח, אבל אף אחד לא היה רוצה לקום בבוקר בעוד מספר שנים ולגלות שהשמפו או מקדם ההגנה שבהם הוא נהג להשתמש הובילו לבעיות בריאותיות. בחרו את המוצרים שלכם בקפידה, זכרו את התחליפים הבריאים והטבעיים לכימיקלים התעשייתיים, ותזכו לחיים ארוכים ומלאים ביופי.
 
לחצו כאן כדי להכיר טעויות נוספות שאתם עושים בטיפוח 
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.