צבע נותן חיים לאוכל, בזה אין ספק. אבל מחקרים גילו כי צבעי מאכל תעשייתיים מסוימים, עלולים להיות מזיקים לבריאות. אז למה לקחת סיכון, אם אפשר להכין בקלות וממצרכים פשוטים את צבעי המאכל הבסיסיים שישאירו את האוכל שלכם גם טעים גם בריא וגם יפה? |
צבע מאכל סגול - כרוב כל שתזדקקו לו על מנת להכין צבע מאכל סגול, הוא חצי כרוב סגול. ראשית, חתכו את חצי הכרוב לחתיכות גסות והניחו בסיר. מלאו מים בכמות שתספיק בדיוק לכסות את חתיכות הרכוב שהנחתם והרתיחו. לאחר כשעה של בישול, הצבע יעבור מהכרוב אל המים, שיקבלו גוון סגול עמוק. בשלב זה הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר, הוציאו את עלי הכרוב (תוכלו להשתמש בהם לתבשיל, לירקות מוקפצים או לכל דבר אחר). |
יתרונות בריאותיים הצעת הגשה: תוכלו להשתמש בתמצית שקיבלתם בכל סוגי הבישול והאפייה. ניסוי מעניין למשל, הוא לבשל אורז עם המים הסגולים ולראות כיצד מתקבל אורז סגול יפהפה ומיוחד. |
צבע מאכל אדום - פרחי היביסקוס פרחי ההיביסקוס משמשים לחליטות תה וניתן להשיג אותם בחנויות תבלינים ובמקומות שונים נוספים. הרתיחו חצי כוס פרחי היביסקוס מיובשים ב-10 כוסות מים. תנו למרקחת לרתוח במשך כשעה והסירו מהאש. סננו את העלים ומזגו את המים הצבועים לכלי נפרד. |
יתרונות בריאותיים
לפרחי ההיביסקוס יכולת להורדת לחץ הדם, מה שהופך אותם לידידותיים למערכת הלב וכלי הדם. כמו כן, בפרחים קיימים גם נוגדי-חמצון, אשר נמצאו כנוגדי סרטן. בנוסף לכך, יש להיביסקוס אפקט מקרר לגוף, ולכן נשים רבות בגיל העמידה בוחרות בחליטה על מנת להרגיע את גלי החום.
הצעת הגשה: בשלו פסטה במים האדומים. שימו לב, להיביסקוס יש טעם חמצמץ שיכול להיספג גם בפסטה, לכן הוסיפו לה רוטב עשיר בנדיבות, שיעלים את החמצמצות. |
צבע מאכל צהוב - כורכום השימוש בכורכום על מנת להצהיב מאכלים איננו חדש לנו במטבח הישראלי, אולם רובנו שומרים אותו למאכלים מסוימים, כמו אורז, עוף או מרק. עם זאת, רובנו לא חשבנו להשתמש בכורכום גם לקינוחים, כיוון שהוא נתפס כתבלין חזק, אך האמת היא שצבעו כה דומיננטי, שכמות מעטה בלבד יכולה לתת את הגוון הרצוי. ניתן להשתמש בתבלין לצביעת מאפים, גלידות ושאר מתוקים, כיוון שטעמם החזק יאפיל בקלות על מעט כורכום. השתמשו בו במתינו ותגלו עולם חדש של צהוב במטבח. |
יתרונות בריאותיים הצעת הגשה: נסו להוסיף מעט כורכום לתערובת של בצק לפני אפיית עוגת לימון, כך שהצבע והטעם ישלימו אחד את השני. |
|
צבע מאכל ירוק - מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
תה ירוק יכול לשמש כצבע מאכל כאשר הוא מגיע טחון דק לאבקה. |
MatchaKaori |
יתרונות בריאותיים הצעת הגשה: הוסיפו אבקת תה ירוק ללביבות תפוחי אדמה, שיקבלו גם גוון מעניין וגם טעם מרענן. |
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: