בישול ואפייה יכולים להפוך למשימה קלה מאין כמוה, כל עוד יודעים כיצד לעשות זאת נכון. 15 הטיפים הבאים יחשפו בפניכם פתרונות פשוטים לבעיות שאיתן כולנו מתמודדים במטבח; איך לטפל נכון בבשר, כיצד ניתן לרכך אבוקדו ב-10 דקות בלבד, מה הטעות שכולנו עושים כשאנחנו מכינים טוסט ואיך אופים ללא מתכון - התשובות לשאלות אלו ונוספות מחכות לכם בסעיפים הבאים שילמדו אתכם לבשל בהנאה ובטעם.
1. נטרול טעמו החזק של הבצל
אם אתם מתכננים ארוחה רומנטית לשניים או שפשוט רוצים לנטרל את ריחו וטעמו החזק של הבצל במנה שאתם מכינים, חתכו והשרו אותו במים קרים למשך 10 דקות. תרכובת הגופרית המצויה בבצל היא האחראית לטעם המר, והמים הקרים עוזרים לנטרל אותה ולשפר את טעמו של הירק.
2. הדרך המומלצת להכין טוסט
אם אתם אוהבים את טוסט הגבינה שלכם עסיסי, נמתח וטעים, דאגו להשתמש בגבינה צהובה שבטמפרטורת החדר. גבינה צהובה קרה עלולה להתייבש בזמן החימום ולשבש את איכותה של נשנוש הערב שתכננתם.
3. שדרוג טעמו של קפה שחור
הכנת הקפה השחור המושלם היא אינה משימה קלה עבור כולם, אך הטריק הבא מוכיח שלעיתים תוספת קטנה יכולה לחולל שינוי גדול. הוסיפו קמצוץ מלח לעידון הטעם המר של הקפה וקמצוץ קינמון על מנת להדגיש את הטעמים הארומטיים שלו. אחרי שתנסו את הקפה שלכם כך, לא תרצו לחזור לשתות אותו בשום צורה אחרת.
4. אפייה ללא מתכון
השיטה הזו תאפשר לכם לאפות בקלות וללא שימוש במתכון; אם שכחתם את הכמויות המדויקות למתכון מסוים או שאתם מנסים לשחזר מנה שהכנתם, הכירו את נוסחת הקסם שתעזור לכם לחשב כמויות באפייה ללא מתכון - השתמשו בכמות סוכר שמשקלה שווה למשקל השמן ולמשקל הקמח והביצים יחד.

5. ריכוך בשר בעזרת חלבון וקורנפלור
על ידי שימוש בטכניקות הנכונות, ניתן לרכך בשר בקלות ולהעניק לו טעם עסיסי ומצוין. הוסיפו חלבון של ביצה ומעט אבקת קורנפלור לתוך תערובת הבשר, העוף או נוזל המרינדה והשרו אותם במים טרם הבישול. תרכובת זו תעזור לפירוק סיבי השריר ותשאיר את הבשר רך וקל ללעיסה.
6. קירור בקבוק יין לבן ב-30 דקות
האורחים בדרך ואין לכם זמן לקרר את בקבוק היין? הגיע הזמן להיות יצירתיים! הטמפרטורה האידיאלית לבקבוק יין לבן היא 9 מעלות וזמן ההקפאה הדרוש על מנת להגיע לטמפרטורה זו הוא שעה. אם אתם רוצים להגיע לאותה תוצאה במחצית מהזמן, השתמשו בטריק הבא: עטפו את בקבוק היין במגבת מטבח רטובה והניחו אותו למשך חצי שעה במקפיא. המגבת תוליך את החום החוצה ותקלוט את הקור מהר יותר, ואתם תוכלו ליהנות מבקבוק יין צונן ב-30 דקות בלבד.

7. ריכוך בשר בעזרת סודה לשתייה
שיטה זו מתאימה לריכוך בשר קשה במיוחד ומקצרת את זמני ההשרייה משמעותית. מרחו מעט אבקת סודה לשתייה על הבשר טרם הבישול, המתינו כ-15-20 דקות ותוכלו להתחיל בהכנות. שימוש בסודה לשתייה יהפוך את הבשר לרך ואת מרקמו לעסיסי במיוחד.
8. ביצים עלומות ברגע
אם גם אתם אוהבים ביצים עלומות, אך לא מעזים להכין אותן בבית בדרך הקלאסית והמורכבת, הטריק הבא הוא בדיוק בשבילכם. לאחר שטיגנתם ביצי עין, הוסיפו למחבת מים, כסו אותה עד שהחלבון מכסה את החלמון, בדומה לתמונה, וקיבלתם ביצים עלומות.
9. שדרוג מרקם וטעם של ציר/רוטב
על מנת לשדרג את הטעמים בציר או ברוטב שאתם רגילים להכין, נסו להוסיף להם מעט חרדל או חמאת בוטנים בזמן הבישול. מרכיבים אלו ידגישו את הטעמים ששילבתם ויהפכו את התבשיל לטעים באופן מיוחד.
10.הכנת קציצות שלא מתפרקות
נלחמים ללא סוף בקציצה שמתפרקת תוך כדי הטיגון? לא תאמינו כמה הפתרון לכך קל! פשוט הוסיפו לתערובת הבשר פירורי לחם אשר יעזרו לבשר להידבק לעצמו, יעניקו לו מרקם אחיד וימנעו ממנו להתפרק בזמן הבישול.

11. שדרוג ביצים מקושקשות
את ארוחת הערב הפופולרית של ביצים מקושקשות אתם יכולים לשדרג בקלות: על מנת להדגיש את הטעמים ולקצר את זמן ההכנה של הביצים, הוסיפו מעט קורנפלור לבלילה טרם ההכנה. הקורנפלור יעשיר את הטעם של הביצים המקושקשות, ימנע מהן להתייבש ויעניק להן מרקם קרמי ונימוח.
12. שימושים מקוריים בחומץ בלסמי
אם אתם רגילים להשתמש בחומץ בלסמי בסלטים מסוימים בלבד, אתם מפסידים את ייחודו ויתרונותיו הבריאותיים. מעבר לטעמו המרענן ולהיותו דל קלוריות, חומץ בלסמי הוא גם אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי ומסייע באיזון לחץ הדם ורמות הכולסטרול בדם. ניתן להשתמש בחומץ בלסמי בכל סוגי התבשילים והמנות, מפסטה ועד סלטי פירות, והטעם שהוא מעניק לאוכל פשוט נהדר.

13. הרחקת זבובים מכוס שתייה קלה
הטריק הבא ירחיק את הזבובים מהמשקה שלכם ויאפשר לכם ליהנות ממנו ברוגע וללא עצבים מיותרים. העבירו את הקש ממנה אתם שותים דרך מנז'ט או פילטר קפה וכסו את הכוס, וכך תשמרו על המשקה שלכם ועל עצמכם מפני מעופפים פולשניים.
14. ריכוך אבוקדו ב-10 דקות
הטיפ הבא יחסוך לכם זמן רב ויציל אתכם כשהאבוקדו מסרב להתרכך ואתם מוכרחים להשתמש בו. עטפו את האבוקדו בנייר כסף, הניחו אותו בתבנית אפייה ובשלו בתוך תנור בחום של כ-90 מעלות. הוציאו את האבוקדו לאחר 10 דקות ובדקו האם הוא התרכך. במקרה שהוא עדיין קשה, הכניסו אותו לתנור ל-10 דקות נוספות. האבוקדו אמנם לא יקבל את הטעם האופייני לו כאשר הוא מבשיל באופן טבעי, אך הוא יתרכך למידה הנכונה ויהיה מוכן לאכילה.
15. מניעת התייבשות של עוגיות ועוגות
הרגע המאכזב שבו אתם פותחים את קופסת העוגיות ומגלים שהן יבשות לגמרי לא יחזור על עצמו לעולם עם הטיפ הבא. הניחו בתוך קופסת העוגיות פרוסת לחם שתשמור על הלחות ותמנע מהעוגיות להתייבש, או, באופן דומה, הניחו פרוסת לחם על עוגות כדי למנוע מהן להתקשות.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: