print header

5 מיתוסים לגבי הצלחה שצריך להתעלם מהם

תארו לעצמכם את הסיטואציה הבאה: החלטתם שאתם רוצים להתקדם בחיים – בין שמדובר קידום בעבודה, בחירת תחביב חדש, חזרה לכושר או החלפת קריירה. אתם יודעים שבשביל לעמוד ביעד הזה אתם צריכים לפתח הרגלים חיוביים שיעזרו לכם להגיע לאן שאתם רוצים, אך ברוב המקרים אתם מתחילים את התהליך עם המון מוטיבציה ופתאום מופיעה סיבה לזנוח את ההרגל החדש, ותמיד זאת סיבה ממש טובה: יש פרויקט גדול בעבודה, חטפתם שפעת, מגיעים אורחים ועוד ועוד... לאט לאט, כל הסיבות האלו מצטברות ולפני ששמתם לב, אתם עסוקים מדי, מבוגרים מדי או פשוט תשושים לחלוטין. כעת דמיינו מה היה יכול לקרות אם רק הייתם משנים את דרך החשיבה שלכם על המצב הקיים ועל כל הסיבות שגרמו לכם לזנוח את הרצון שלכם להתקדם...

אנו מחזיקים בכל מיני אמונות לגבי איך לעבוד נכון, מה הדרך היעילה לעשות כל מיני דברים, והדברים שאנו צריכים לעשות בכדי להצליח בחיים. על פני השטח, נראה שכל האמונות האלו הן חיוביות ואם רק נלך לפי ההנחיות נגשים את החלומות והרצונות שלנו. לעיתים זה גם נכון, אך עם זאת, במרבית המקרים, מיתוסי המוטיבציה וההצלחה בהם אנו מאמינים פוגעים בנו ומונעים מאתנו להגשים את החלומות שלנו ומליצור הרגלים חיוביים. לכן חשוב מאוד שתכירו את המיתוסים הבאים ואת הדרכים האמתיות שבעזרתן תוכלו לזכות בהצלחה.

מיתוס מספר 1: כדי להצליח, כל מה שצריך זה לעבוד קשה

 
תאמינו או לא, מיתוס זה הוא הגורם המרכזי ללפחות ממחצית הכישלונות שלנו. כולנו סבורים שהצלחה היא תוצר ישיר של עבודה קשה – בין שמדובר בריצת מרתון או הקמת עסק מצליח, ובספרו של מלקולם גלדוויל, "מצוינים", הוא אף טוען כי נדרשות כ-10,000 שעות עבודה בכדי להפוך להיות מומחה בתחום אחד, וזאת אמת שלא ניתן להתעלם ממנה.

אם כך כל מה שצריך לעשות זה להשקיע זמן, לא? 10,000 שעות נשמע כמו הרבה, ובעבודה היומיומית שלנו יש לנו בדרך כלל מספר תחומי אחריות וכמות זמן מוגבלת. אם כך, מה תוכלו לעשות אם תרצו להתאמן או ללמוד תחום חדש במשך לפחות 30 דקות ביום, בעוד שאתם כל-כך עסוקים עד שאין לכם את הזמן הזה? כמובן שתדלגו על האימון היום, וגם מחר, ותמשיכו לדלג עליו במחשבה ש"אני אעשה את זה כשיהיה לי זמן".

ובכן החדשות הטובות הן שעבודה קשה היא לא הדרך היחידה לבנות הרגלים טובים – כדי להקנות הרגל ניתן גם להתחיל ב-2 דקות ביום, כשהמטרה היא ליצור קישור חיובי במוח שעם הזמן יהפוך את האימון לפעולה טבעית כמו צחצוח שיניים. בתוך מספר ימים המוח שלכם יתרגל לפעולה הזאת בזמן ומקום מסוימים. לאחר מכן תוכלו להוסיף עוד כמה דקות, ועוד כמה דקות, ובכך לחזק את הקשר החיובי במוח.

חשוב לזכור: עבודה קשה היא הצעד השני לשינוי – הצעד הראשון הוא עקביות!

מיתוס מספר 2: חייבים לעבוד עם מועד סופי, ואם לא סיימנו עד לאותו הזמן – נכשלנו

 
ניסיתם פעם לבנות הרגל חדש או להגיע ליעד מסוים עם מועד סופי, בסגנון "עד הקיץ אוריד 5 קילו" או "תוך שנה אהפוך למנהל בכיר"? אם כן, יכול להיות שאתם מאמינים כי לא ניתן להגיע לתוצאות בלי לקבוע נקודת סיום, אבל בדרך כלל ההפך הוא הנכון: קביעת מועד סיום גורמת לכם להתרכז בתוצאה הסופית ולא בתהליך, ובמשך כל הזמן אתם משווים את ההתקדמות שלכם למטרה. במקרה שכזה, אם ההתקדמות לא מספיקה זה יכול לגרום לכם לאבד את הרצון להמשיך. ברוב המקרים, בשבועות הראשונים של בניית הרגלים, לא תראו תוצאות כיוון שהגוף והמוח שלכם עדיין במצב למידה, והעדר תוצאות נראות לעין יכול לפגוע במוטיבציה.

בנוסף, קביעת מועד סופי יכולה לגרום לכם להעריך לא נכון את הזמן שנותר עד לאותו מועד, עד שלבסוף תגלו שאתם עומדים להחמיץ את הדד-ליין שקבעתם לעצמכם. אז אתם נכנסים לפאניקה ועובדים שעות נוספות בתקווה שתספיקו לעמוד במועד שקבעתם. כשאתם קובעים לעצמכם מועד סיום לא מציאותי, התוצאה כמעט תמיד תהיה כישלון ופגיעה במוטיבציה בעתיד. לפעמים לוקח 3-4 שנים להפוך למנהל, או יותר מחודשיים כדי להוריד את אותם 5 קילוגרמים. היו כנים עם המטרות שלכם ועם היכולות שלכם.

חשוב לזכור: בשבועות הראשונים של התהליך יש להתעלם מנקודת הסיום ובמקום זאת מומלץ להתרכז בבניית הרגלים נכונים לעבודה.

מיתוס מספר 3: אתם צריכים להיות יותר טובים ממה שאתם עכשיו

מטרות הן דבר חשוב, וכל מסע לשינוי עצמי מתחיל עם מטרה מסוימת בראש. בנוסף למטרה אתם זקוקים גם לנחישות כדי להגיע אליה, והבעיה מתחילה כשאתם נחושים יתר על המידה; נחישות יתר גוררת תחושה שכעת אתם לא מספיק טובים. כשאתם מענישים את עצמכם על-ידי הקביעה שאתם "לא מספיק טובים" אתם גוזלים מעצמכם את היכולת לגדול באמת, כי איך מישהו שהוא לא מספיק טוב יכול לשנות את עצמו? קבלו את עצמכם, את הטוב עם הטוב פחות, וזכרו שאף אחד לא מושלם. עכשיו כשאתם חופשיים מהשיח העצמי הזה, אתם יכולים להשקיע את מרצכם בתהליך במקום בהלקאה עצמית.

חשוב לזכור: שנו את השפה בה אתם משתמשים מ-"אני צריך להשתפר" ל-"אני אעשה את המרב שאני יכול היום". במקום להתחיל ממקום שלילי, התחילו ממקום חיובי, אשר יעניק לכם עוצמה ואנרגיה להתמיד.

מיתוס מספר 4: כדי להצליח צריך להיות מוכנים להקריב הכל

כמה פעמים שמעתם שמצליחנים מוותרים על ההפסקות שלהם, על ארוחות ואפילו על שינה? אולי שמעתם שאריק קלפטון נהג להתאמן 18 שעות ביום ושביל גייטס נהג לישון על רצפת המשרד כדי לחסוך את הזמן שהיה לוקח לו להגיע הביתה וחזרה. המסר הוא אותו המסר: הכל כשר בדרך להצלחה. סיפורים שכאלו אולי מספקים לכם השראה, אבל אל תשכחו לשאול את עצמכם שאלה קריטית ביותר: האם האנשים האלו עבדו בלי הפסקה כל יום? התשובה היא חד משמעית לא!

אנשים רבים נוטים לוותר על צרכים אישיים, לדוגמה לא לאכול ארוחת בוקר או לישון מעט בלילה, כדי לחזק הרגלים חיוביים אחרים. האמת היא שצעדים שכאלה רק פוגעים בכם, הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי. חוסר שינה, ויתור על ארוחות וכדומה יכולים לגרום לירידה בכוח החשיבה, ביכולת קבלת ההחלטות, בכוח הרצון שלכם ועוד. במוקדם או במאוחר, הוויתור שאתם מבצעים יגבה את מחירו ואתם תקרסו תחת העומס או שתוותרו לגמרי.

חשוב לזכור: במקום לנסות ולנצל כל פיסת זמן אפשרית על-ידי הקרבה של הצרכים שלכם, פשוט וותרו על דברים פחות חשובים – צפו בפחות טלוויזיה, בלו פחות זמן ברשתות החברתיות וכן הלאה.

מיתוס מספר 5: עליכם לשנות את עצמכם באופן מוחלט

האם כבר יש לכם בראש תמונה של ה"אני" האידיאלי שלכם? אם כן, סביר להניח שמדובר באדם בריא, שנמצא בכושר, מלא בטחון עצמי, פרודוקטיבי, מאושר וכדומה... מדי פעם אתם כנראה מקבלים מוטיבציה להפוך להיות אותו אדם; אתם מיד נרשמים לחדר כושר או לקורס שיקדם את הקריירה שלכם ומכריזים בינכם לבין עצמכם ש"הפעם זה יהיה שונה!" רק כדי לראות את ההכרזה הזאת מתפוגגת תוך מספר שבועות, ימים או שעות. התלהבות היתר הזאת היא הגורם הראשי לכישלון שלכם. כשאתם מנסים לבנות מספר הרגלים בו-זמנית, אפילו רק שניים, התוצאה תהיה שתשברו ותיכנעו ללחץ ולבסוף תאבדו את כל ההתקדמות שהשגתם. הסיבה לכך היא ששינוי דורש כוח רצון, ובדיוק כמו כוח פיזי, גם הוא מוגבל.

חשוב לזכור: כדי לזכות בשינוי אמתי ומלא, צריך להתרכז בו ולא להתפזר לכיוונים אחרים. עד שלא נכנסתם לשגרה עם השינוי הזה, הימנעו מלהיכנס לתהליך של שינוי נוסף.

לסיכום

גם אם נכשלתם בביצוע שינוי בחייכם בעבר, הוא עדיין אפשרי, אבל רק בתנאי שתוותרו על השיחות העצמיות המזיקות והאמונות במיתוסים שמעכבים אתכם ותמנעו מלהתפזר ולנסות לבצע מספר שינויים בבת אחת. זכרו כי השבועות הראשונים הם הקשים ביותר, אז אל תקשו על עצמכם ובצעו את השינוי לאט לאט, אבל באופן קבוע.

ועכשיו תורכם

איזה מהמיתוסים האלו שולט לכם בחיים? האם קיבלתם הבנה חדשה בזכות מה שקראתם פה? אילו אפשרויות חדשות נפתחו בפניכם עכשיו כשאתם יודעים מה לעשות? ספרו לנו בתגובות.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.