print header

10 פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח

מדיחי הכלים הם ככל הנראה חלק בלתי נפרד מהפריטים השימושיים והחשובים ביותר במטבח שלנו, וכמעט ולא עובר יום שבו לא נשתמש בהם. הם חוסכים מאיתנו את העבודה הכרוכה בהסרת שאריות המזון משלל כלי המטבח השונים ואף עושים זאת ביעילות רבה מאוד. עם זאת, ישנם פריטים מסוימים שעדיף שנשטוף בדרך המסורתית והמוכרת כיוון שהחום והחומרים הכימיים השונים הנפלטים בעת פעולת ההדחה עלולים לגרום להם ליותר נזק מתועלת. לפניכם 10 פריטים כאלו שייתכן כי גם אתם מכניסים למדיח, ומומלץ שתפסיקו לעשות זאת כדי שתוכלו לשמור עליהם לאורך זמן.
 
פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח: מדיח כלים פתוח עם כלים בתוכו
 

1. כלי עץ

ישנו מגוון רחב של כלי מטבח מעץ המשמשים אותנו בחיי היומיום דוגמת כפות לערבוב סלט, מריות עץ וקרשי חיתוך. אל תתנו למראם התמים של הכלים האלה להטעות אתכם, כיוון שבעץ מצויים חריצים רבים האוגרים לאורך הזמן חיידקים מזיקים. מדיח הכלים יתקשה לנקות את אותם החריצים ולבצע את הפעולה היעילה שספוג קשיח מסוגל לעשות, ובמקביל החום העז הנפלט מן המדיח בזמן השטיפה עלול להרחיב את העץ ולהגדיל את הסדקים השונים הקיימים בו.

2. סכיני שף 

עבור כל חובב בישול, אין דבר נפלא יותר מסכיני שף איכותיות שמקלות עלינו את מלאכת חיתוך וקיצוץ המזון ביעילות ובמקצועיות. למרבה הצער רבים אינם יודעים שהם פוגעים בתוחלת החיים של הציוד היקר הזה בכל שטיפה ושטיפה שהוא עובר במדיח הכלים. הסיבה לכך היא שהרכיבים הכימיים המצויים בחומרי הניקוי של המדיח ופגיעות שעלולות להיגרם בזמן העמסת המדיח, פעולתו וריקונו, עלולים לפגוע בלהב הסכין ולהקהות אותו.
פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח: סכיני שף מונחות על קרש עץ

3. חפצים בעלי בידוד חום-קור

תרמוסים ומימיות לשמירה על שתייה חמה וקרה הם פריטים יעילים שיכולים לעזור לנו ללגום את כוס הקפה המעורר באוטו בדרך אל העבודה, או להתרענן עם מים קרים אחרי אימון הכושר, אך אם אתם רוצים להמשיך ליהנות משתייה בטמפרטורה הרצויה, מומלץ שבפעם הבאה כשאתם חוזרים הביתה, תשטפו את הכלים האלה עם ספוג וסבון. הסיבה לכך היא שחומר הבידוד המצוי בתרמוס ובמימיות נפגם ונסדק בשל פעולת השטיפה המתמשכת של המדיח, והחום או הקור של המשקה עלולים להיפלט מן הסדקים הזעירים שנוצרים בציפוי.

4. מחבתות וסירים מברזל יצוק

סירים ומחבתות מברזל יצוק הם ללא ספק מבין הפריטים השימושיים ביותר במטבח, המאפשרים לנו לאגור את החום בזמן הבישול ולפזר אותו באופן אחיד על מנת שכל הרכיבים יבושלו באותה המידה. על אף שהם נראים עמידים מאוד, מומלץ שלא להכניס את כלי המטבח הללו אל מדיח הכלים, כיוון שחומרי הניקוי עלולים לפגוע בשכבת המגן שעל הברזל ולגרום להיווצרותה של חלודה. במקום זאת, מומלץ להסיר את הלכלוך הבעייתי עם מים חמימים ומעט סבון.
פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח: קומקום תה עשוי מברזל יצוק
 

5. כלי פלסטיק שלא מיועדים למיקרוגל

רבים אינם טורחים לעשות זאת, אך רצוי שתפרידו בין כלי הפלסטיק הרגילים לבין אלו המיועדים למיקרוגל, וזאת כדי שתוכלו לשמור לא רק עליהם, אלא גם על עצמכם. החום הקיצוני הנלווה לפעולת ההדחה, גורם לפלסטיק לשחרר רעלים שונים אשר נצמדים גם אל הכלים האחרים שבתוך המדיח. בנוסף, ישנו חשש שהחום ימיס מעט את הפלסטיק וייפגע בצורתו המקורית של הכלי.

6. כלי זכוכית דקים ועדינים

בדיוק כפי שלא היינו מוזגים שתייה חמה אל כוס זכוכית דקיקה, כך גם מומלץ להימנע מלהכניס כלי זכוכית עדינים דוגמת כוסות יין וקערות מעוצבות אל המדיח. החום הרב שמלווה את פעולת השטיפה של המדיח עלול להרחיב את הזכוכית, שאיננה מיועדת מלכתחילה לטמפרטורות גבוהות, ולנפצה. מלבד עוגמת הנפש שתיגרם מן הכלים השבורים, פיזורן של הזכוכיות על יתר הכלים עלול להוות סכנה אמיתית.
פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח: כוס עם יין אדום

7. כותש שום

כותש השום מקל עלינו לא מעט במלאכת הבישול, ומאפשר לנו לכתוש את פקעת צמח התבלין האהובה הזאת בקלות. עם זאת, כשזה מגיע לרחיצתו מומלץ שלא להתפשר על ניקויו המדוקדק של הכותש אלא עם ספוג קשיח. פעולת השטיפה של המדיח איננה מסוגלת לחקות את יעילותו של הספוג כשזה מגיע אל ניקוי החריצים המצויים בראש הכותש, ואי הקפדה על ניקויו של כלי זה עלולה להוביל לעלייה בכמות החיידקים שבסופו של דבר מגיעים אלינו לצלחת.

8. כלים בעלי ציפוי טפלון

סירים ומחבתות בעלי ציפוי טפלון לא רק מאפשרים לנו לבשל ולטגן אוכל בכמות מועטה של שמן, אלא גם מקלים עלינו במלאכת השטיפה עם תום השימוש. לכן, מומלץ לנצל זאת ולרחוץ את הכלים השונים באופן ידני ולא באמצעות מדיח הכלים. הסיבה היא שלאורך הזמן, חומרי הניקוי השונים שבמדיח מכרסמים בהדרגה את ציפוי הטפלון, דבר המפחית מיעילותו.
פריטים שמומלץ לא להכניס למדיח: מחבת טפלון מונחת על הכיריים

9. כלי חרסינה וקרמיקה

כלי הגשה מחרסינה ומקרמיקה הם דרך נאה ומכובדת לקשט את שולחן האוכל כשאתם מארחים אנשים היקרים ללבכם, והם נחשבים לפריט חובה כמעט בכל אירוע חשוב. אמנם מלאכת שטיפת הכלים שלאחר האירוח עלולה להיות פרויקט מתיש, אך מומלץ לעשות את המאמץ ולהקדיש מעט יותר זמן לשטיפת הכלים האלה בכיור. החומר הפעיל המצוי בחלק מחומרי הניקוי למדיח מזיק לחרסינה ולקרמיקה, ועלול גם לכרסם את קישוטי הזהב ויתר הציפויים המתכתיים השונים המעטרים את הכלים.

10. כלים מאלומיניום

אם אתם רוצים לשמור על המראה הבהיר והנוצץ של כלי האלומיניום שלכם, מומלץ שתימנעו מלהכניס אותם אל המדיח. זאת מפני שחומר הניקוי פוגם בצורתם של כלים מאלומיניום ואף מביא להשחרתם. טיפ קטן למקרה שאתם מוצאים את עצמכם נלחמים עם לכלוך עיקש במיוחד – מזגו מים רותחים אל כלי האלומיניום, הוסיפו לו כוס חומץ והמתינו כ-10 דקות. לאחר מכן תשמחו לגלות כי מלאכת הסרת הלכלוך כבר איננה אתגר כה מאיים כפי שהייתה קודם לכן.
 

מקור: Bart EversonOlaf SimonsQuinn Dombrowski

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.