print header

8 היתרונות הבריאותיים של האתרוג

"טעם טוב וגם ריח" – כך התקבע במסורת ישראל האתרוג, הבכיר מבין 4 המינים אותם אנו מקדשים במהלך חג הסוכות, וזאת מכיוון שטעמו משול ללימוד התורה וריחו אל קיום המצוות - כל היתרונות שאדם יהודי יכול לשאוף אליהם. מתברר שלא רק יתרונות הלכתיים ומסורתיים ישנם בפרי הצהוב הזה שניחוחו מורגש למרחקים, אלא גם שפע של יתרונות בריאותיים מעניינים מאוד. כדי שתחכימו קצת יותר בכל הנוגע לאתרוג ותדעו כיצד ניתן להשתמש בתוצריו לא רק במהלך חג האסיף אלא גם ביומיום, נביא בפניכם הסבר קצר על פרי ההדר הזה, פירוט של 8 מיתרונותיו הבריאותיים הבולטים וכן מתכון קצר לתה בריא מאתרוגים בדבש.

יתרונות בריאותיים של אתרוג: פרי האתרוג
 

מהו האתרוג וכיצד ניתן לצרוך אותו?

מעבר להיותו מפורסם כאחד מארבעת המינים, האתרוג נכלל גם ברשימת חמשת פירות ההדר שמקורם טבעי לחלוטין, והם לא פותחו באמצעות השבחה על ידי בני אדם. מקורו של הפרי הוא בדרום מזרח אסיה, אך כיום הוא גדל בכל העולם, כשגם בארץ הוא נפוץ עד מאוד וישנם כמה וכמה סוגים שלו. את האתרוג ניתן לצרוך בדרכים שונות ומרובות: ניתן לחתוך אותו באמצע ממש כמו לימון ולסחוט ממנו מיץ טבעי לשתייה, או לחלופין להזליף את המיץ שלו כתיבול על סלטים או מאכלים אחרים. בנוסף ניתן לצרוך מתוצריו, כדוגמת תמצית אתרוג, שמן אתרוגים ואפילו קרם אתרוגים, המופצים בחנויות הטבע השונות. אם כל זה לא מספיק אז תתפלאו לשמוע שגם לעליו וקליפתו של האתרוג ישנן סגולות בריאותיות ותוכלו להשתמש בהם כדי לשפר את מצב הגוף שלכם. במסורת היהודיות אגב, אכילת האתרוג, צריכה ממוצריו השונים, או אפילו רק נשיכת הפיטם שלו, הן פעולות שישנם המאמינים כי הן סגולה לפוריות, הריון ולידה קלה.

8 יתרונותיו הבריאותיים של האתרוג

1.מסייע בשמירה על בריאות הלב וויסות לחץ הדם

האתרוג יסייע לכם לשמור על בריאות לבכם, מאחר ונמצא כי הוא מכיל כמויות גבוהות של אשלגן ומגנזיום, שני מינרלים חיוניים עם מאפיינים שמגנים על הגוף מפני מחלות לב ועורקים למיניהן. המגנזיום שומר על חוזק שרירי הלב וחוסנם, בעוד שהאשלגן גורם לכך שלחץ הדם יישאר תקין ולא יעלה בצורה חדה. בנוסף לאלו צריך לציין את המינון הגבוה של ויטמין C הנמצא באתרוג, שהוכח בלא מעט מחקרים כגורם התורם משמעותית לכל ההיבטים של בריאות הלב, החל מהורדת הלחץ על העורקים וכלה בצמצום הסיכון להתקפי לב, טרשת העורקים ושבץ.

2. עוזר במניעת צרבת

מיץ האתרוג והשמן המופק מן הפרי נמצאו במחקר שפורסם בשנת 2004 כיעילים מאוד בשיפור תהליך העיכול, בהחזרת האיזון החומצי למיצי הקיבה ובמניעת חומציות יתר שעלולה לגרום לתופעות כדוגמת צרבת, גזים, נפיחות, ועצירות. אם אתם מעוניינים בכלל היתרונות הללו, כל שאתם צריכים לעשות הוא לערבב את מיץ האתרוג עם מעט מים ולשתות אותם בהדרגה. המים יעזרו לכם לנקות את הגרון ולהוריד את החומציות הגבוהה, בעוד שמיץ האתרוג ישכך את הכאבים וחוסר הנעימות שגורמת הצרבת.

יתרונות בריאותיים של אתרוג: אדם תופס את אזור החזה שלו
 

3. מונע סרטן

אתרוג הוא מקור עשיר במיוחד לחומרים נוגדי חמצון מסוגים שונים, כפי שהוכח במחקר שפורסם בשנת 2005. שלל החומרים הללו, שהמרכזי ביניהם הוא החומצה האסקרובית הידועה בשמה ויטמין C, תורמים רבות ליכולתו של הגוף להילחם בהתפתחותם של גידולם סרטניים שונים. נוגדי החמצון ידועים ביכולותיהם ל"טאטא" אל מחוץ לגוף רדיקלים חופשיים שמזיקים לנו, ולצמצם באופן משמעותי את הסיכון להתפתחותם של גידולים סרטניים ושאר מחלות כרוניות שעלולות להיגרם בשל הופעתו של לחץ חמצוני.

4. משכך כאבים ויעיל בטיפול בהצטננות

מאחר והוא עשיר במיוחד בוויטמין C התורם באופן משמעותי לחיזוק המערכת החיסונית, האתרוג עשוי לסייע לכם במיוחד בהקלה על הצטננויות קלות, כאבי ראש ותחושת התקררות וחולי כללית, ולאפשר לכם להחלים מכל אלו תוך זמן קצר. לאתרוג ישנן תכונות נוגדות דלקות, כמו גם את היכולת לשכך כאבים שונים – מכאב ראש ועד כאבים הנובעים מדלקת פרקים, כפי שהוכח במחקר שפורסם בשנת 2012 - וכל שאתם צריכים לעשות על מנת ליהנות מהיתרונות הללו זה לטפטף מעט ממיץ הפרי לתוך כוס תה חם.

יתרונות בריאותיים של אתרוג: אשה מחככת ידיה על מנת להתחמם

5. מרחיק מטרדים מעופפים ומסייע בטיפול בעקיצות וחתכים קטנים

פרי האתרוג, כמו גם עליו של הצמח, הם בעלי ניחוח ארומטי שנספג בקלות בבגדינו. מתברר שניחוחו של האתרוג הוא לא רק נעים עבורנו, אלא שהוא גם יעיל מאוד בהרחקתם של עשים, יתושים ושאר מעופפים מזיקים מן הבגדים שלנו ומאיתנו. בנוסף לכך, אם במקרה נעקצתם מאחד מאותם מטרדים מעופפים, מריחת טיפות ממיץ אתרוג ישירות על העקיצה אמורה לנטרל את תחושת הגירוד המעצבנת, ולהרגיע את הנפיחות תוך זמן קצר. באותו אופן, תוכלו לטפטף מעט טיפות מן המיץ ישירות על חתך קטן ומדמם, ותוך רגעים ספורים הוא יירגע וייסגר.

6. מסייע בטיפול ובצמצום הכאבים הנובעים מטחורים

אלו הסובלים מטחורים יודעים כי מדובר בתופעה מאוד לא נעימה וגם לא תמיד פשוטה לטיפול, אך מתברר שלאתרוג, בין יתר תכונותיו החיוביות, ישנן גם לא מעט סגולות בריאותיות העשויות לסייע בטיפול בה. גם פה טמון הדבר בכמויות הנכבדות של ויטמין C שיש בפרי הצהוב, המשחק תפקיד משמעותי בשמירה על שלמות העור ותקינות פעילותם של כלי הדם בגוף. מכיוון שטחורים הם תוצאה של התנפחות כלי הדם באזור פי הטבעת, צריכה מדודה ממיצו של האתרוג יכולה לעזור לכם במניעתם וכן בהפסקת הדימום העלול לנבוע מהם.

יתרונות בריאותיים של אתרוג: אדם מניח ידיו על אחוריו

7. משפר את מצבם של הסובלים מאבנים בכליות

חומצה ציטרית היא תרכובת אורגנית הנמצאת בפירות הדר למיניהם כדוגמת תפוזים, לימונים ואשכוליות, וכמובן שגם באתרוגים – בהם היא נוכחת בכמויות מכובדות במיוחד. לחומצה הזו יש סגולות רבות, כשאחת מהן טמונה היא יכולתה להיקשר אל מצבורי סידן הנמצאים בגוף, להתמזג לתוכם ולאחר מכן לנקותם מגופנו. התכונה הזאת מצוינת עבור חולים הסובלים מתופעת האבנים בכליות - בעיה הנוצרת לרוב בעקבות הצטברות יתר של סידן בכליות. צריכה מתוצרי אתרוג, בין אם מן הפרי עצמו ובין אם ממיצו, תספק לכם מנה גדושה של חומצה ציטרית שתוכל לעזור לכם להתמודד ולטפל ביתר יעילות באבנים הטורדניות, ותרחיק מכם את הכאבים הקשים שהן מביאות עמן.

8. מחייה את העור ומחזק את השיער

באמצעות שפשוף קל של קליפת האתרוג על פניכם, תוכלו לנקות ולהסיר מן העור כתמים שחורים והצטברויות של מלנין - פיגמנט כהה הגורם להופעתם של כתמים על עורנו. השימוש בקליפת האתרוג מעניק לעור גוון מבריק וזוהר, במיוחד כאשר משלבים זאת עם שתיית מים חמים ודבש בבוקר. בנוסף לכל אלו, מיץ האתרוג יכול לסייע לכם בחיזוק שיערכם ובשמירה על בריאותו וחוסנו על ידי מריחת מיץ הפרי על השיער טרם חפיפתו שמסייע להיפטר מקשקשים ושומניות יתרה בקרקפת.

מתכון לתה אתרוג בדבש

אתרוג בדבש

אחרי שגיליתם את שלל היתרונות הבריאותיים של האתרוג, ודאי תרצו להתחיל ולצרוך ממנו לרוב, ומה יותר טוב מלהתחיל לעשות זאת באמצעות תה טעים ומרווה? הקוריאנים מכינים תה מסורתי ומיוחד במינו שעשוי משילוב נהדר ובריא בין פלחי אתרוג לדבש. כדי להכינו הצטיידו בחמישה אתרוגים מצוחצחים ונקיים, ¼ כוס מים חמים ו-¾ כוס דבש. חיתכו את האתרוגים לרבעים, השאירו עליהם את הקליפה אך הוציאו מהם את הגרעינים. מיד לאחר מכן ערבבו את הדבש במים החמים עד שתיווצר תערובת סמיכה. הוסיפו את חתיכות הפרי לתערובת וערבבו עד שתקבלו מעין מרקחת אתרוגים מצופי דבש. השאירו את המרקחת במיכל סגור למשך יום אחד ולאחר מכן אחסנו אותה במקרר. כדי להכין תה מן התערובת, הוסיפו מעט ממנה לתוך כוס מים חמים ולגמו בהנאה ממשקה הבריאות הטעים והמחזק הזה.

מקור התמונות: army.milFotoosVanRobin

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.