print header

6 מתכונים טעימים לעוגות כמו במאפיות

רבים אוהבים לבקר בקונדיטוריות ומאפיות ולרכוש מאפים שנראים לרוב כמו תוצר של עבודה קשה ומפרכת שלא ניתן לעשות בבית, אבל זה ממש לא המצב בכל המקרים... הרי סודה של עוגה מוצלחת טמון במתכון טוב שהוכיח את עצמו מספר פעמים, כמו 6 המתכונים שלפניכם, אשר בעזרתם תוכלו להשיג את אותן התוצאות, ואף טובות ומוצלחות, כמו אלה שאתם מכירים ממאפיות שליד ביתכם. בנוסף תוכלו גם לשדרג את העוגות לפי טעמכם, דבר שלא תוכלו לבקש מהמוכר במאפייה, וליהנות מעוגה טרייה וטעימה במיוחד. נסו את המתכונים הבסיסיים הללו ותיהנו גם מאפייה איכותית וגם ממחמאות שלא יפסיקו להגיע אליכם מכל מי שיטעם ממעשי ידיכם!
מתכון לעוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד גבוהה היא חלום של כל מי שניסה לאפות מעדן שכזה, אך הרצון לנסות ולחקות את העוגה המרשימה מהמאפייה מהווה אתגר גדול עבור רבים, שלפעמים מסתיים בעוגה נפולה ולא מוצלחת. בעזרת מתכון עוגת השוקולד שלפניכם, גם אתם תוכלו לאפות את עוגת השוקולד הגבוהה החלומית ההיא שתמיד רציתם ולקבל את השבחים מכל בני המשפחה והחברים.

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה מקור תמונה: throughherlookingglass
רכיבים לעוגת שוקולד:
סוכר - 2 כוסות
חמאה - 1 כוס (מרוככת)
תמצית וניל - ½1 כפיות
ביצים - 3 (גדולות)
קמח - ½2 כוסות
קקאו - 1 כוס (מנופה)
סודה לשתייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
ריוויון - ¼2 כוסות
שוקולד-צ'יפס - 1 כוס (מריר)
רכיבים לציפוי שוקולד:
מים - ½ כוס
חמאה - ½ כוס
וניל - 1 כפית
קקאו - 1 כוס (מנופה)
אבקת סוכר - ½3 כוסות (מסוננות)
שמנת מתוקה - 3 כפות
 
מתכון לעוגת אגוזים וקינמון

כאשר חושבים על עוגות מיוחדות, תמיד יהיו את אלה שיזכירו את עוגות האגוזים למיניהן. עוגת האגוזים הזו היא המיוחדת ביותר שיש ומכילה בנוסף גם אננס וקוקוס שמשביחים את טעמה ויוצרים עוגה בטעם נוסטלגי כמו שהיינו אוכלים פעם בבית של סבתא, או רוכשים במאפייה שליד הבית. נסו את מתכון עוגת האגוזים שלפניכם ותתכוננו להתרפק על זיכרונות נעימים מן העבר. 

מתכון לעוגת אגוזים וקינמון מקור תמונה: southyourmouth
רכיבים לעוגה:
קמח - 3 כוסות
סודה לשתיה - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
סוכר - 2 כוסות
שמן - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אננס - 560 גרם (משומר, מרוסק עם המיץ)
אגוזי פקאן - ½1 כוסות (קצוצים דק, או אגוזי מלך)
רכיבים לציפוי גבינה:
גבינת שמנת - 225 גרם (או גבינה לבנה בטמפרטורת החדר)
חמאה - 100 גרם (בטמפרטורת החדר - ½ כוס)
תמצית וניל - 1 כפית
אבקת סוכר - 2 כוסות
פתיתי קוקוס - ½ כוס (לקישוט - לא חובה)
מתכון לפאי עם קרם קוקוס

עוגת פאי בסיום ארוחה תמיד מעלה חיוך מתוק על השפתיים - המרקם הפריך של הבצק הנמס בפה עם המלית האוורירית המלטפת גורמים לתחושה מנחמת שכמעט לא ניתן להתחרות בה. אם מתחשק לכם לטעום עוגה טובה שכזאת, פשוט הפשילו שרוולים והכינו את מתכון עוגת פאי הקוקוס שלפניכם ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה עד הפירור האחרון. 

מתכון לפאי עם קרם קוקוס מקור תמונה: willowbirdbaking
רכיבים לבסיס של העוגה:
קמח - 2 כוסות (ועוד קצת לקימוח המשטח)
סוכר - 3 כפות
מלח - ¼ כפית
חמאה - 150 גרם (קרה וחתוכה לקוביות)
חלמון ביצה - 1 (גדול)
חלבון ביצה - 1 (גדול)
מי קרח - כ-2-4 כפות (לפי הצורך)
רכיבים לקציפת קוקוס:
חלב קוקוס - 400 מ"ל (לא ממותק)
סוכר - ¾ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - קמצוץ
חלמונים - 3 (גדולים)
קורנפלור - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
שמנת מתוקה - ½ כוס (להקצפה)
רכיבים לקצפת:
שמנת מתוקה - 1 כוס (להקצפה)
אבקת סוכר - 3 כפות (או יותר לפי הטעם)
 
מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים

עוגת השטרודל הווינאית הזו היא אחת המוכרות ביותר שקיימות, ויש לה מגוון גרסאות רחב מאוד. הקינוח המתוק והנהדר הזה מוצג בכל מאפייה כבר שנים רבות, ולכל גרסה טעם קצת שונה משל האחרת, אך כולן אהובות באותה המידה. בעזרת מתכון עוגת שטרודל התפוחים שלפניכם, תוכלו להכין את אחת העוגות המוצלחות והקלות שאפיתם לאחרונה וליצור קינוח מושלם כמו במאפייה.

מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים מקור תמונה: oliviascuisine
רכיבים לשטרודל תפוחים:
ביצה - 1
מים - 1 כף
סוכר - 2 כפות
קמח - 3 כפות
קינמון - ¼ כפית
תפוחי עץ - 2 (מסוג סמית, גדולים, קלופים וחתוכים דק)
צימוקים - 2 כפות
בצק עלים - 250 גרם (מופשר)
מתכון לעוגת ספוג גבוהה במיוחד

אין סיפוק גדול יותר מאשר להכין עוגת ספוג גבוהה כמו שהיינו רואים אצל סבתא - תחושת הגאווה שבהצלחת אפיית העוגה יוצרת אווירה של ניצחון מתוק. אם אתם רוצים לאפות עוגת ספוג גבוהה שתצליח בכל פעם מחדש, נסו את מתכון העוגה שלפניכם.

מתכון לעוגת ספוג גבוהה במיוחד מקור תמונה: jeannietay
רכיבים לעוגת ספוג:
חמאה - 250 גרם
קמח תופח - 250 גרם
אבקת אפייה - ½ כפית
סוכר - ¼1 כוסות (250 גרם)
מלח - קורט
חלב - ¼ כוס (רותח)
מים - ¼ כוס
אבקת קקאו - 25 גרם
וניל - ½ כפית
תמצית לימון - ½ כפית
מתכון לעוגת פאי עם קציפת ביצים אפויה

מתכון הפאי שלפניכם הוא פשוט וקל להכנה, והתענוג באכילתו עולה על כל דמיון! הבסיס המתפורר קלות עם המילוי הקציפתי והאוורירי יוצרים תחושה כמו של אכילת ענן. אז אם מתחשק לכם להפתיע את יקיריכם בקינוח טעים ומפנק, עשו זאת בעזרת המתכון הבא שמזכיר כמעט לכולם את הטעם הנפלא שהיה למטעמים של סבתא...

מתכון לעוגת פאי עם קציפת ביצים אפויה מקור תמונה: cocinandoconalena
רכיבים לבסיס של העוגה:
קמח - 2 כוסות (ועוד קצת לקימוח המשטח)
סוכר - 3 כפות
מלח - ¼ כפית
חמאה - 150 גרם (קרה וחתוכה לקוביות)
חלמון ביצה - 1 (גדול)
מי קרח - כ-2-4 כפות (לפי הצורך)
רכיבים למלית:
ביצים - 3 (גדולות)
סוכר - ½ כוס
מלח - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
חלב - ⅔2 כוסות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.