print header

5 מתכונים טעימים ומיוחדים לסושי

הסושי הוא המאכל היפני המוכר והנפוץ ביותר שקיים במטבחי המזרח, כשאצת הנורי היא אחד המרכיבים המרכזיים במנה, ואליה מצמידים את האורז המיוחד המכיל אחוז גבוה של עמילן כדי שיהיה דביק ויאחד את כל שאר המרכיבים. אומנות הכנת הסושי היא מסורת העוברת מדור לדור במזרח ובשנים האחרונות היא הגיעה גם למערב. מאחר שהמנה הזאת צברה פופולאריות רבה בארצות שונות וקיבלה תוספות חדשות, כיום ישנם סוגים שונים וצורות מגוונות ומיוחדות של סושי שמתעלות על המתכון הבסיסי המקורי. בעזרת 5 המתכונים הבאים תוכלו ללמוד להכין בין היתר את הסושי הבסיסי, ומתכונים מיוחדים אחרים שישדרגו לכם את התפריט היומי.
מתכון לסושי בורגר

הסושי היפני נכנס לחיינו לפני מספר שנים ומאז הוא נהייה חלק בלתי נפרד מהתפריט של רבים מאיתנו. בעוד שמספר סושיות מציעות לנו את הסושי בצורותיו המסורתיות, תוכלו לשדרג לעצמכם את מנת הסושי לצורת המבורגר מגרה, שגם מקלה מאוד על ההכנה של המתכון הנפלא הזה.

מתכון לסושי בורגר מקור תמונה: nicestthings
רכיבים לסושי-בורגר:
אורז לסושי - 250 גרם
מים - 400 מ"ל (כ-2 כוסות)
חומץ אורז - 50 מ"ל
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות
רוטב סויה - 6 כפות
מלפפון - 1 (פרוס)
סלמון מעושן - 100 גרם (חתוך לרצועות)
וואסבי - לפי הטעם
שומשום יפני שחור - 1 כפית (לקישוט)
מיונז - לפי הטעם
 
מתכון לסושי יפני מקורי

לאוהבי הסושי יש מחר רחב מאוד של מאכלים מגוונים; צמחוניים, עם דגים, אורז בחוץ או אורז בפנים, ולכולם דרושה מיומנות הנרכשת עם הזמן. אך את מנת הסושי המסורתי קל מאוד להכין, ולאחר שמבינים את העיקרון ניתן להכין רולים ממש כמו מקצוענים. בעזרת מתכון הסושי הבא תוכלו ללמוד איך להכין את המנה המפורסמת ממש כמו יפניים אמיתיים.

מתכון לסושי יפני מקורי מקור תמונה: fifteenspatulas
רכיבים לסושי:
מים - 2 כוסות
חומץ אורז - 2 כפות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים למקלות)
מלפפונים - 2 (חתוכים למקלות)
סלמון מעושן - 100 גרם (מגולגלים לרוחב או מקלות דג סלמון טרי)
בצלים ירוקים - 2 (חתוכים לרצועות דקות)
רוטב סויה - מעט (להגשה)
וואסבי - מעט (להגשה)
מתכון לסושי סלמון

אם אתם אוהבים דגים מעושנים, ודאי תשמחו לטעום את הסושי הבא שעטוף בפרוסות דקיקות של סלמון מעושן. המנה הזו יכולה להיות הכוכב של שולחן האירוח שלכם, וההתפעלות שהיא תיצור תציב אתכם ברשימת אלופי הסושי בקרב חבריכם. נסו את מתכון הסושי סלמון ותתכוננו לקבל מחמאות!

רכיבים לסושי סלמון:
סלמון מעושן - 200 גרם (פרוס)
אורז לסושי - 2 כוסות
מים - 400 מ"ל (כ-2 כוסות)
חומץ אורז - 2 כפות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
לבבות דקל - 1 קופסה (חתוכים לאורכם)
סלמון מעושן - 200 גרם (חתוך לפרוסות)
אבוקדו - 1 (חתוך למקלות)
 
מתכון לסושי פרגית צלויה

אם חשבתם שכל מנות הסושי מכילות דגים או שהם צמחוניות, כדאי שתכירו את המתכון הבא שמכיל פרגית צלויה ויכול לשמש כמנת פתיחה נהדרת או כחלק מארוחת צהריים קלילה. הוספת העוף למנה המסורתית, מעניקה טעמים מעניינים ומיוחדים שמתאימים מאוד למי שלא אוהב דגים או למי שמחפש שדרוג מפתיע למאכל האהוב הזה.

מתכון לסושי פרגית צלויה מקור תמונה: thesoccermomblog
רכיבים לסושי:
פרגיות - 200 גר' (צלויות וחתוכות לקוביות)
אורז לסושי - 3 כוסות
מים - 1 ליטר
נקניקיות קבנוס - 2 (חתוכות לקוביות – לא חובה)
אבוקדו - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות)
חומץ אורז - 2 כפות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
רוטב צ'ילי מתוק - 4 כפיות (מחולקות 2 לתערובת האורז ו-2 לקישוט)
מיונז - 1 כפית
שומשום יפני שחור - מעט (לקישוט)
מתכון לסושי נסיכת הנילוס

נסיכת הנילוס הוא אחד הדגים הבשרניים והטעימים ביותר שיש, ובעזרת פעולת אידוי עדינה של המעדן המלכותי הזה תוכלו להכין את מנת הסושי הכי רכה ועסיסית שאי פעם טעמתם. אם לא די בכך, צורתו המקורית של מתכון הסושי הזה תהפוך לנושא השיחה המרכזי של כל ארוחה או מפגש חברתי.  

מתכון לסושי נסיכת הנילוס מקור תמונה: skinnytaste
רכיבים לסושי:
אורז סושי - 250 גרם
מים - 400 מ"ל
חומץ אורז - 50 מ"ל
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות
דג נסיכת הנילוס - 350 גרם (מאודה וחתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ)
מלפפונים - 2 כוסות (פרוסים)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
מיונז - 4 כפות
רוטב סויה - 4 כפות
רוטב צ'ילי - 1 כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.