רבים חושבים שלירק הלפת יש ערך תזונתי נמוך ולכן ממעטים לרכוש אותו במרכולים, אך אם הם היו מכירים את יתרונותיו הבריאותיים, אין לנו ספק בכך שהמצב היה שונה. אם גם אתם לא מעריכים כראוי את הלפת, תגלו היום בעזרת הכתבה הבאה את כל הדברים הנהדרים שהיא יכולה לעשות עבור הגוף. אחרי שתלמדו מדוע הלפת חשובה לבריאות העצמות, המערכת החיסונית ועוד שלל איברים בגוף שלכם, תוכלו להכיר גם 3 מתכוני לפת מפתיעים שיהפכו למנות המועדפות עליכם ועל בני משפחתכם.
הכירו את הלפת
הלפת היא ירק שורשי בעל צבע לבן-סגול שנהוג ליחסו למשפחת תפוחי האדמה והסלק, אך למעשה היא ממשפחת המצליבים ו"בת דודה" של הברוקולי, הרוקט והכרוב, ולא רבים יודעים שהיא נחשבת למזון על בעיני תזונאים רבים. בלפת ניתן למצוא חומרים מזינים המסייעים להרזיה, ויש לה יתרונות בריאותיים נוספים הכוללים בין היתר את שיפור פעילות הלב וכלי הדם, בניית עצם, שמירה על בריאות העין ומניעת התפתחות תאים סרטניים. בלפת, כמו בבני משפחתה, יש שפע של מינרליים וחומרים חשובים שהגוף צריך כדי לתפקד כראוי, כמו למשל סידן, זרחן, אשלגן, נתרן ומגנזיום, ויטמינים מסוג K ,E ו-C, בטא קרוטן וניאצין. ירק זה גם עשיר בסיבים תזונתיים והינו בעל ערך קלורי נמוך, עובדה שהופכת אותו לתוספת מושלמת לתפריט של אנשים שרוצים לרדת במשקל. כעת תלמדו קצת יותר על 7 מיתרונותיה הבריאותיים שאותם כבר ציינו לעיל:
1. מניעת סרטן
כידוע, סרטן הוא אחד מהמחלות הקטלניות ביותר בעידן המודרני, לכן אם אתם מעוניינים לשלב מזונות שיעזרו לכם למנוע את הסיכוי לחלות בו, כדאי לכם להתחיל לאכול יותר לפת. מחקרים רבים מראים כי יש בלפת מרכיבים מיוחדים בשם גלוקוזינולטים, שביכולתם לנקות רעלים שנמצאים בדם ועלולים לגרום למחלות רבות, ובמיוחד סרטן. כמו כן הלפת עשירה בבטא קרוטן ונוגדי חמצון שמקורם בוויטמינים C ו-E, שיש ביכולתם לסלק רעלים בעלי פוטנציאל גבוה להפוך תאים בריאים לסרטניים.
2. מניעת דלקות
אם אתם סובלים מדלקות כרוניות, כדאי מאוד שתתחילו לאכול לפת. לירק המופלא הזה יש תכונות אנטי דלקתיות חזקות בזכות חומצת אומגה 3 וויטמין K, שהם חלק מהחומרים העיקריים שמובילים להרגעת הדלקת, בייחוד במקרים של דלקת מפרקים וטרשת עורקים. כמו כן הם אחראיים גם לשמירה על הבריאות הכללית של הגוף, ומסייעים בשיפור כושר הקשב והריכוז אצל ילדים והפחתת רמת חומצות השומן בגוף.
3. בניית העצם
מתברר שללפת יש יתרונות בריאותיים מעולים שעוזרים לשמור על בריאות עצמות הגוף שלנו, וזאת בזכות הרמות הגבוהות של הסידן, האשלגן והוויטמין K המצויים בירק. מרכיבים אלו מגבירים את הצמיחה של העצם ויוצרים רקמה מלאה וחזקה יותר. בזכות השפעתם, צריכה קבועה של לפת מאפשרת להוריד את הסיכויים לחלות במחלות כגון דלדול עצם ודלקת מפרקים שיגרונית.
4. חיזוק מערכת החיסון
שורש הלפת מכיל כמות גבוהה של ויטמין C, שנחשב לאחד החומרים המזינים והטובים ביותר לחיזוק מערכת החיסון בגוף. הוספת ירק זה לסוגי מאכלים רבים על בסיס יומי תעזור לגוף להילחם ברדיקלים חופשיים שמזיקים לו, ותגביר את תהליך ייצור תאי הדם הלבנים אשר יובילו להקטנת הסיכוי לחלות בסוגים שונים של מחלות.
5. סיוע למערכת העיכול ולמאמצי הרזיה
בזכות העובדה שהלפת דלת קלוריות ועשירה בחומרים מזינים, היא נחשבת למזון מומלץ ופתרון נהדר לכל המעוניינים לטפל בבעיה של כמה קילוגרמים מיותרים. הלפת מכילה כמות נאה של סיבים תזונתיים, 2.3 גרם ליתר דיוק בלפת אחת קטנה, התורמים לשיפור תהליכי העיכול ותפקודה הכללי של מערכת העיכול. בנוסף, בלפת קטנה יש בסך הכל 36 קלוריות ליחידה קטנה ששוקלת 128 גרם, מה שהופך אותה למזון מאוד דיאטטי.
6. שיפור זרימת הדם והפחתת לחץ דם
בלפת יש תרכובות אנטי דלקתיות רבות שבין השאר מסייעות לעיכול ומעודדות את הפרשת מיצי המרה מן הכבד. המיצים האלו מורידים את רמת השומנים בדם ומונעים היווצרות של כולסטרול מסוכן בכמויות גבוהות. כמו כן יש בלפת חומצה פולית המועילה לבריאות הלב וכלי הדם. שילוב שני היתרונות האלו מוביל לכך שמי שאוכל לפת מוריד את הסיכוי שלו לחלות במחלות לב שונות וחמורות.
7. סיוע בשמירה על עיניים בריאות
הלפת היא מקור עשיר של לוטאין (Lutein) וקרוטנואיד (Carotenoid) המועילים מאוד לבריאות העיניים. הלוטאין הופך את הלפת לאחד מהירקות הטובים ביותר לשמירה על בריאות העיניים שלכם, כאשר ישנם מחקרים שהראו כי בכל כוס של לפת קצוצה יש יותר מ-7,000 מיקרוגרם של לוטאין, שהם כ-70% מהצריכה היומית המומלצת של הרכיב הזה, שמגן עלינו מפני אובדן ראייה.
אתם יכולים להכין רוטב אלפרדו חלבי רגיל, אבל כאן מובא לפניכם רוטב טבעוני למקרה שתרצו להכין מנה שהיא פרווה. הלפת, שבדרך כלל נאפית או נצלית, מקבלת כאן תפקיד חדש ומפתיע!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: