print header

9 טיפים להפגת בדידות שנובעת מעבודה מהבית

משבר הקורונה ללא ספק הצליח לשנות את החיים של רבים מאיתנו, והוביל להשלכות רבות בתחומים שונים; אחד מהם הוא תעסוקתי, כאשר רבים מאיתנו נתבקשו לעבוד מהבית, בין אם רק עד תום המגפה ובין אם לצמיתות, בין אם לאורך כל השבוע ובין אם לסירוגין. כך או כך, כל מי שעובד מהבית בגלל המגפה או אפילו בלי קשר אליה, יודע שיש לכך יתרונות רבים, כמו חיסכון בדלק ובנסיעות בשעות עמוסות ופקוקות (וכתוצאה מכך גם עוד שעות שינה מבורכות, למי שיכול להרשות לעצמו), אך יש לכך גם תופעת לוואי מצערת שהפכה לאחד מסממני משבר הקורונה – בדידות עצומה, שעלולה אף לפגוע באיכות התפוקה שלנו. אם גם אתם מרגישים את התחושה הזו כתוצאה מעבודה מהבית, אספנו עבורכם 9 טיפים נהדרים שיעזרו לכם לפתור זאת וכדאי לכם לאמץ כבר היום.
 

1. עבדו במגוון עמדות

הטיפ הראשון אולי ישמע לכם ברור, אבל הוא הבסיסי ביותר: חשים בודדים או משועממים בעמדה שסדרתם לעצמכם בבית? אז צאו ממנה! אם גם אתם נתבקשתם לעבוד מהבית, בררו האם עדיין יש לכם אפשרות לחזור לעבוד מדי פעם מהמשרד שבמקום עבודתכם. אתם לא חייבים לנסוע אליו מדי בוקר ולהישאר בו יום שלם – ניתן גם להתחיל לעבוד מוקדם מהעמדה שבביתכם ולנסוע למשרד קצת יותר מאוחר או בצהריים, כדי לעבוד ממנו כמה שעות בלבד. אם אתם מתעצלים לצאת מהבית והציוד שלכם נייד, אתם יכולים לגוון קצת בסדר יומכם ולהחליף עמדה בתוך הבית, למשל להתחיל את היום מהשולחן שבמטבח, לעבור לעמדה המסודרת שלכם בחדר העבודה ולחתום בפינת האוכל. לפי מומחים, מעבר לכך ששינוי סביבת העבודה יכול לגרום לכם להרגיש מעט פחות בודדים, הוא גם עשוי להפוך אתכם ליצירתיים יותר.

2. התייחסו לארוחת הצהריים כאל פגישת עבודה

רבים מעדיפים להמשיך לעבוד גם בזמן ארוחת הצהריים, ואנחנו קוראים לכם להפסיק עם ההרגל הזה, ולפרגן לעצמכם עם הפסקה אמיתית שבה תוכלו לאכול ולנוח. בתור התחלה, שריינו בלו"ז היומי שלכם זמן לארוחת הצהריים – גם אם מדובר בחצי שעה בלבד. כמו כן, אל תאכלו בעמדה שלכם, אלא תשנו סביבה וגשו לסלון, לפינת האוכל שלכם או אפילו לספסל או לגינה נחמדה הסמוכים אליכם. תוכלו אפילו לקבוע לסעוד עם חבר שגר לידכם ועובד גם הוא מהבית – זו יכולה להיות הזדמנות נהדרת להשלים פערים, גם אם למשך חצי שעה בלבד.
 
בדידות בעקבות עבודה מהבית: בחורה אוכלת פסטה

3. עבדו מהבית עם חבר

אם כבר דברנו על חברים בסעיף הקודם, אז נוסיף שאם אתם מכירים מישהו שעובד מהבית ומרגיש בודד כמוכם - הזמינו אותו לעבוד איתכם בביתכם! תוכלו לנהל שיחות חולין "משרדיות" בזמן העבודה, להתמרמר יחדיו – כל אחד על מה שמטריד אותו – ולתמוך האחד בשני בעת הצורך. ארגנו 2 עמדות ונסו לעבוד בהן למשך כמה ימים, וראו האם אתם באמת מסתדרים יחדיו ולא מסיחים האחד את דעתו של השני. אני יכולה להעיד על כך שהנוכחות של בן זוגי בבית בשעות העבודה ללא ספק גורמת לי להרגיש פחות בודדה, וכתוצאה מכך אני יותר יעילה.

4. אמצו בעל חיים

חשים בודדים אבל לא מעוניינים לעבוד עם אדם נוסף בבית? אין בעיה, אמצו חיית מחמד! מעבר לכך שמדובר בדרך נהדרת להפגת הבדידות, היא גם הוכחה בעבר כיעילה לשחרור מתחים ולהורדת תסמיני דיכאון. אם אתם חוששים מהאחריות הגדולה שכרוכה בטיפול בבעל חיים, אתם יכולים לאמץ גם חיות פחות תלותיות, כמו חתול או אפילו דג. מפחדים להתחייב לחיית מחמד ולגלות שהיא רק מסיחה את דעתכם בשעות העבודה? בקשו מקרובים או מחברים שלכם לשמור על בעל החיים שלהם ליום או יומיים ובדקו האם זה באמת מתאים לכם. 
בדידות בעקבות עבודה מהבית: אישה מחזיקה חתול

5. קחו הפסקה כדי לעשות משהו מהנה

היזכרו בימים שבהם עבדתם במשרד, גם אם מדובר במשרות קודמות – האם ישבתם כל היום בעמדה שלכם? סביר להניח שלא ושלקחתם הפסקות מדי פעם. כך עליכם לנהוג בימים אלו, שבהם אתם עובדים מהבית; נצלו את ההפסקות כדי לעסוק בתחביבים הלוקחים זמן קצר ויכולים להתאים לסדר היום שלכם - כמו קריאה, כתיבה, צפייה בפרק קצר של סדרה או אפילו בישול. תחביב מומלץ במיוחד הוא עריכת אימון ספורטיבי מהיר, שלפי מחקר שנערך בגרמניה עשוי לעזור לפיתוח המוח ובכך לשיפור היצירתיות. השתדלו שהפעילויות הללו לא יצריכו מכם שימוש בטלפון הנייד או במחשב – מגיעה לכם הפסקה גם מהמכשירים האלו.

6. שקלו לשכור עמדה בחלל עבודה שיתופי

בסעיף הראשון המלצנו לכם לצאת מהבית לעבודה, אך אם אין לכם מקום ללכת אליו או שמא המשרד שלכם נסגר מסיבה כזו או אחרת, יש לנו פתרון אחר בשבילכם. בשנים האחרונות אפשר למצוא יותר ויותר חללי עבודה שיתופיים שניתן לשכור בהם חלק, והם כוללים משרד ושירותים נוספים כמו חדרי ישיבות, מטבח ולובי, ולכן יכולים להיות פתרון נהדר לא רק לחברות, אלא גם לאלו מכם שמרגישים בודדים בבית. אז נכון, מדובר בעוד הוצאה שנופלת עליכם, אבל אם היא עשויה לסייע לכם – אולי מדובר בעסקה משתלמת.
בדידות בעקבות עבודה מהבית: משרד "אופן ספייס"

7. שתפו את המנהל שלכם

חשים בודדים? אל תחכו שמישהו מהעבודה ישאל אתכם איך אתם מרגישים, וגם אל תצפו שמישהו יניח שקשה לכם, פשוט צרו קשר עם האחראי עליכם ושתפו אותו על מנת לקבל עזרה או לפחות אוזן קשבת. אמרו למנהל שלכם שהתחושה הזו פוגעת בתפקוד שלכם בעבודה, אם אתם אכן חשים כך, כדי שיבין את חומרת המצב שבו אתם נמצאים. בנוסף, ספקו לו פתרונות אפשריים שעשויים להפר את הבדידות ושהוא יכול ליישם על מנת לסייע לכם, או אף חפשו אותם יחדיו תוך כדי שיחה. לא בטוח שהוא אכן יוציא אל הפועל את כל מה שהצעתם לו לעשות, אבל עצם השיתוף עשוי לגרום לו להכיר בבעיה שהוא אולי לא היה מודע אליה, ולהקל עליכם משמעותית.

8. שוחחו עם העמיתים שלכם

אנשים שעובדים מהבית עלולים לחוש מרוחקים מהעמיתים שלהם – ודאי אם הם כבר התרגלו לעבוד לצידם פיזית במשרד. אחת הדרכים לגשר על הפער החברתי הזה שנוצר בעקבות המעבר לעמדה הביתית, היא פשוט לתקשר עם העמיתים שלכם מדי כמה ימים. הם לא יוצרים עמכם קשר? קחו את המושכות ותיזמו שיחה בעצמכם! הקדישו 2-3 פעמים בשבוע לשיחת טלפון או וידאו של 10-15 דקות עם העמיתים שלכם. שלבו בה נושאים מהעבודה יחד עם ענייני יומיום – ממש כפי שנהגתם לעשות כשנפגשתם במשרד ודיברתם פנים מול פנים. כדי לוודא שזה אכן מתרחש, נסו לקבוע מדי יום ראשון בבוקר (או יום אחר, לבחירתכם) שיחה שבועית עם כל הצוות או העמיתים שאתם מעוניינים לדבר עימם וכך תוכלו לפתוח את השבוע בכיף ועם חיוך. לחלופין, אם ימי חמישי שלכם מעט יותר קלים, קבעו במהלכם שיחה שבה תחליפו חוויות ורשמים ממהלך השבוע; ודאו שהשיחות האלו לא יתקיימו בהתכתבות, אלא יהיו כאלו שיאפשרו לכם לשמוע קול אנושי.
בדידות בעקבות עבודה מהבית: בחורה עורכת שיחת וידאו במחשב נייד

9. הצטרפו לקבוצה מקוונת של אנשים שעובדים מהבית

בין אם הצלחתם ליזום שיחות עם העמיתים שלכם ובין אם לאו, ארגנו לעצמכם "משרד מקוון" מיוחד שבו תעבדו עם אנשים שנמצאים באותה סירה ושותפים לבדידותכם הנובעת מעבודה מהבית. הם יכולים להיות חברים שלכם שמועסקים בחברות אחרות, אם יש לכם כאלו – ולמעשה, זוהי הזדמנות נהדרת עבורכם לעבוד עם האנשים שאתם באמת אוהבים. אם אין לכם חברים שכאלו, תוכלו לבדוק עימם האם הם מכירים אנשים שנמצאים במצבכם, או לחפש שותפים בעזרת הרשתות החברתיות – בקבוצות ייעודיות או בעזרת פרסום פוסט בקיר שלכם. לאחר שתקימו לעצמכם "משרד מקוון", תוכלו לערוך שיחות וידאו קצרות או למשך כל היום, שבהן תראו אחד את השני עובדים – ממש כמו במשרד ממשי. רוב הסיכויים שהשיטה הזו תפיג את תחושת הבדידות שלכם ולו במעט.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.