print header

6 רעיונות לעוגות תפוזים שאי אפשר לעמוד בפניהן

עוגות הן ללא ספק אחת מההנאות של החיים. כיף לקום בבוקר ולאכול אותן לצד כוס שתייה חמה, כיף לחזור אליהן הביתה לאחר יום ארוך בעבודה וליהנות מביס מתוק לאחר יום מייגע וכיף לאכול מהן לאחר ארוחה דשנה או כקינוח אחרי ארוחת הערב. בפשטות, עוגות אפשר לאכול בכל עת וליהנות מטעמן הנימוח והטעים. במאמר זה הבאנו לפניכם שש הצעות למתכונים של עוגות תפוזים שלא תוכלו להפסיק "ליישר" מהן עוד ועוד חתיכה.
 

1. עוגת תפוזים קלסית

עוגת תפוזים פשוטה וטעימה, נימוחה ומלאה בטעמי ההדרים הנעימים שמציעים לנו התפוזים. זו עוגה שמושלמת לכל אירוע, בין אם מדובר באירוע בבית הספר או בגני הילדים ובין אם מדובר בלהביא עוגה לערב שבת כשמתארחים אצל בני משפחה או בחגים. זו עוגה נהדרת בעלת טעמים מעודנים שאת חלקה העליון מומלץ לעטר עם אבקת סוכר, וכיף מאוד לאכול לצד כוס שתייה חמה בכל חלק של היום.
רעיונות לעוגות תפוזים: עוגת באנדט תפוזים

2. עוגת חמאה ותפוזים

אחד השילובים היותר מעניינים שאתם יכולים לאפות הוא עוגת חמאה ותפוזים. עוגת החמאה בפני עצמה היא עוגה רכה ונימוחה בעלת טעמים מעודנים של חמאה שספוגים בתוך העוגה, ותוכלו לשדרג את הטעמים הללו באמצעות הוספת מיץ תפוזים אל הבלילה, כך שתתקבל עוגה נהדרת בעלת טעמים מאוזנים ועדינים של חמאה ותפוזים גם יחד. את חלקה העליון תוכלו לעטר עם קצפת בטעמי תפוז.

3. עוגת תפוזים ושקדים

מי שלא אוכל גלוטן, יכול ליהנות מהעוגה הנהדרת הזו עד מאוד. העוגה הזו עשויה מקמח שקדים והיא נטולת גלוטן לחלוטין! אל בלילת העוגה הוסיפו תפוזים אשר הרתחתם בקלחת עד שהם הפכו למחית, קררו את המחית והוסיפו אותה לבלילת העוגה. בסיום האפייה תתקבל עוגה בעלת טעמי שקדים עשירים המלווים בגווני טעם של הדרים.

4. עוגה עם תפוזים מקורמלים

העוגה הזו היא אחת העוגות היפות ביותר שיש. היא עוגה שבסיום האפייה שלה הופכים אותה ומתקבל מראה מרהיב של פרוסות תפוזים מקורמלות. לכן, ראשית פרסו כמה תפוזים לפרוסות דקות, קרמלו אותן במחבת עם סוכר, הסירו מן האש והעבירו אל תבנית האפייה. לאחר מכן, שפכו מעל התפוזים את הבלילה של העוגה, שגם בה ניתן לשלב גרידת תפוזים לקבלת טעמים הדריים. בסיום האפייה ולאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, הפכו אותה וכך תתגלה לנגד עיניכם עוגה מרשימה, יפהפייה ובעיקר מאוד טעימה.

5. עוגת שיש: שוקולד ותפוזים

אם נודה על האמת, עוגת השיש היא אחת העוגות האיקוניות ביותר שיש. המחשבה לשלב יחדיו שתי בלילות בטעמים שונים וליצור מהן עוגה אחת היא לא פחות ממבריקה, אך מה קורה כאשר מוסיפים לחגיגה גם טעמים של תפוז? הכינו בלילה של עוגת תפוזים אחת שתחליף את עוגת הווניל המסורתית ובלילה שנייה שכולה שוקולד, ואת שתי הבלילות הללו ערבו אחת עם השנייה. בתום האפייה תתקבל עוגה מרהיבה שטעמיה מחמיאים האחד לשני עד מאוד.

6. עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה-תפוזים

את העוגה הזו לא תוכלו להפסיק לזלול! יש בה את כל המרכיבים שיש בעוגת שחיתות, ולכן אי אפשר לעמוד בפניה. את העוגה הזו מכינים עם בסיס של ביסקוויטים טחונים מעורבבים עם חמאה מומסת ומשטחים כבסיס טעים במיוחד למה שיגיע מיד אחר כך. עוגת גבינה היא עוגה טעימה שאין לה מתחרות רבות בשל הטעמים הנימוחים והקטיפתיים שהיא מציעה. בעוגה הזו נשלב גבינת שמנת ביחד עם גרידת תפוזים ומיץ תפוזים גם כן. לאחר מכן, נכניס את העוגה הנפלאה הזו לתנור ונמתין לסיום אפייתה. כאשר היא תצא מן התנור נניח לה להתקרר ונקשט אותה עם אבקת סוכר עדינה.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.