חמאה זו היא מקור מצוין למגנזיום, ויטמין A ומנגן, חומרים חיוניים לגוף שאחראים לוויסות חילוף החומרים, בריאות העיניים ומערכת הרבייה. בנוסף, חמאת השקדים היא בעלת אחוזים גבוהים של שומן חד בלתי רווי, ואחוזים נמוכים של שומן רווי.
אופן הכנת החמאת שקדים:
-
הכניסו את השקדים למעבד המזון והפעילו אותו. לאחר 2-3 דקות יתקבל קמח שקדים. גרדו מדי פעם את דפנות הקערה משיירי שקדים שעלו למעלה, כדי שמעבד המזון ימשיך בטחינתם.
-
לאחר מספר דקות תבחינו כי השמנים הטבעיים של השקדים ישתחררו ויהפכו את התערובת ללחה יותר.
-
המשיכו את תהליך העיבוד עד שתתקבל תערובת במרקם של משחה. משך העיבוד יהיה כ-20 דקות, אך עלול להשתנות בין סוגים שונים של מעבדי מזון.
-
העבירו את התערובת לקערה, ערבבו לתוכה את שמן הקוקוס והגישו.
מקור: עידו קיסוס