לבשר בקר יש טעם נפלא וניתן להכין בעזרתו ציר שייתן דגש מיוחד לכל מאכל. הציר הזה מתאים להכנת תבשילים בשריים שונים וכל מאכל אחר שזקוק לחיזוק טעמים טבעי.
אופן הכנת הציר בקר:
-
חממו תנור ל-230 מעלות ובתוך כלי חסין חום הניחו עצמות וחלקי בקר, גזרים, כרישה, בצל ושום והכניסו לתנור למשך 20 דקות. ערבבו לעתים קרובות עד להשחמה של כל הרכיבים.
-
הכניסו לתוך סיר גדול את המים ולאחר מכן גם סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל וחומץ תפוחים. הוסיפו לסיר את תכולת הכלי שהיה בתנור תוך הוספת המיצים שניגרו מהרכיבים.
-
כסו את הסיר והביאו את הרכיבים לרתיחה על להבה גדולה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית והניחו לציר להתבשל כשהמכסה פתוח מעט.
מקור תמונה:
Sarah R
-
בשלו את הציר במשך 8-24 שעות (אל תשאירו אותו ללא השגחה! ניתן לכבות אותו לפרקים ולהמשיך לבשל אותו כשתוכלו). הסירו שומן שנאגר מעל הציר כאשר הוא יצטבר. הוסיפו לציר מים במידת הצורך כדי לכסות את הבקר והירקות.
-
הסירו את הסיר מהאש וצננו את הציר. סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא עד לשימוש בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.