print header

10 מיתוסים על תזונה, כושר ובריאות!

האם באמת לא מומלץ לאכול בלילה? האם משקולות מנפחות את הגוף? האם דיאטה ללא פחמימות טובה לבריאות? ואולי דווקא עדיף דיאטה על בסיס מיץ? לפניכם כמה מהמיתוסים הנפוצים ביותר...

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: אכלו פחמימות רק כאשר אתם פעילים

עובדה: מיתוס זה מבוסס על האמונה כי פחמימות הן מקור האנרגיה המועדף של הגוף, לכן צריכים לצרוך אותן רק כאשר עוסקים בפעילות פיזית ולא בשעות הערב כאשר איננו פעילים. עם זאת, לרוב האנשים יש לוח זמנים צפוף והם מתפנים לפעילות גופנית רק בערב, כך שצריכת פחמימות בשעות הערב עשויה לספק אנרגיה חיונית ליום המחרת. אפשרות נוספת עבור מי שפעיל בשעות הערב היא לצרוך חטיף קטן ועשיר בחלבון, כמו 2/3 גביע קוטג' או שייק חלבון. מחקרים מראים שאכילת חלבון איכותי במרווחי זמן קבועים, מקדמת הרכב גופני טוב יותר, שכן זמן רב עובר בין ארוחת ערב לארוחת הבוקר, כך שחטיף קטן מהווה צעד אסטרטגי חכם.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: פחמימות הן האויב

עובדה: אנשים שמתחילים בדיאטה, מונעים מעצמם פחמימות ובכך בעצם מתכחשים לקבוצת מזון גדולה וחיונית לגוף. העניין הוא שלא הפחמימות גורמות לעליה במשקל אלא הכמות. במקום להימנע לגמרי מפחמימות, התמקדו בבחירת פחמימות מלאות ואכלו מנות מבוקרות.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: ירידה במשקל קשה יותר משמירה על משקל

עובדה: יותר מ-90% מהאנשים שעושים דיאטה, מחזירים את הקילוגרמים שהורידו, אחרי ש"סיימו" את התוכנית. אם אתם חוזרים לאכול את המזונות שאכלתם לפני הדיאטה, תעלו את כל המשקל שהורדתם, ואולי אף יותר. הנה למה: לאחר ירידה במשקל, הגוף הרזה דורש פחות קלוריות כדי לתפקד ואם אתם מעמיסים עליו כמות קלוריות גדולה, הרי שתשמינו. בנוסף, אם הדיאטה שלכם לא כללה מספיק חלבונים הרי שאיבדתם יותר מסת שריר מאשר עודפי שומן. מכיוון ששריר שורף יותר קלוריות מאשר שומן, איבוד שרירים יפחית את קצב חילוף החומרים ויגרום להשמנה.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: פעילות גופנית מעייפת מאוד

עובדה: ככל שהגוף נכנס לכושר טוב יותר, כך רוב האנשים מרגישים שפעילות גופנית נותנת להם יותר אנרגיה מאשר בעבר. פעילות גופנית סדירה יכולה לסייע במאבק עם עייפות, לשפר את איכות השינה ולעזור להתמודד טוב יותר במצבי לחץ וחרדה.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: רעב הוא תמיד סימן לצורך במזון

עובדה: הגוף בדרך כלל שולח אותות של רעב כאשר הא מיובש, ישנוני או חש רעב פסיכולוגי. אם לא שתיתם מספיק מים במהלך היום או שאתם סובלים מחוסר בשעות שינה, גם זה עשוי לעורר תחושת רעב, למרות שאתם בעצם מלאים.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: דיאטת מיץ מסייעת לנקות את הגוף ומאפסת את קצב חילוף החומרים

עובדה: הגוף שלנו הוא חכם מאוד ויש לו מערכת מובנית לניקוי רעלים. כן, אנשים יורדים במשקל עם דיאטת מיץ, אבל זה לא בהכרח בגלל הרכב מיוחד או נס שמנקה את הגוף מרעלים שמאטים את קצב חילוף החומרים. קרוב לוודאי שאיבוד המשקל נובע מצריכה נמוכה מהרגיל של קלוריות. הוספת פירות וירקות לתפריט היומי היא חיובית, הבעיה עם מיץ שזה פתרון זמני, שלא מטפח הרגלי אכילה נכונים ומאוזנים.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: כדי לצמצם את היקף הירכיים יש לאמן בעיקר את הירכיים

עובדה: סוג הפעילות הגופנית אינו משפיע על מספר תאי השומן באיזור מסויים. גם אם אתם עושים 100 תרגילי בטן כל יום, הרי שבלי תזונה נכונה, שינה איכותית ושגרת אימונים נכונה, לעולם לא תוכלו להשיג את הריבועים בבטן. נכון, תוכלו לעזור לפתח את השרירים באיזור, אך זה לא שווה ערך לאיבוד מסת שומן. כאשר הגוף מאבד שומן, הוא עושה זאת באופן מערכתי, כל הגוף בו זמנית. מלבד פעילויות כירורגיות כמו שאיבת שומן, אין דרך להשפיע על חיסול שומן מאיזור ספציפי.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: משקולות גורמות להתנפחות הגוף

עובדה: אלא אם כן אתם לוקחים חומרים המשנים את הפרופיל ההורמונלי שלכם, כמו סטרואידים, לא סביר כי תוכלו להתנפח מהרמת משקולות. ביצוע מספר רב של חזרות (20+), במשקל נמוך ותוך כדי הפוגה בין סט לסט, יסייע לשפר את הכושר ולשרוף קלוריות.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: אכילה בלילה משמינה

עובדה: אם צריכת הקלוריות הכללית מותאמת לירידה במשקל או שמירה על המשקל, זה יכול דווקא להועיל לכם לאכול משהו קטן לאחר ארוחת הערב. קלוריות שנצרכות בשעת לילה מאוחרת, יתעכלו ביום למחרת ואפילו תוך כדי השינה. בעיקרון, כדי לשמור על רמות האנרגיה בגוף, עדיף לפזר את מכסת הקלוריות במהלך היום, כאשר השאיפה היא לתדלק את הגוף באנרגיה כל שעתיים-שלוש. מהלך זה ייצב את רמות הסוכר בדם ויעזור לכם להרגיש מלאי אנרגיה בכל שעות היום. אם אתם אוכלים חטיף בשעת לילה מאוחרת, הקפידו שהוא לא יעבור את ה-200 קלוריות.

 

מיתוסים על תזונה ודיאטהמיתוס: פעילות גופנית מצריכה מחויבות גדולה

עובדה: כדי לשמור על נפש בריאה וגוף בריא, אפשר לעסוק בפעילות גופנית בין 20 דקות ל-40 דקות במרבית ימי השבוע. אם המטרה היא לרדת במשקל, מומלץ לעשות פעילות של בין 45 ל-60 דקות ביום. החלק הכי טוב הוא שאינכם צריכים לעשות את הכל ברצף. רובינו יכולים למצוא 5 עד 10 דקות בכל יום שיהוו פעילות גופנית מידתית. כמו: עליה במדרגות, הליכה מתחנת האוטובוס והוצאת הזבל. פעילות גופנית אינה חוג שמתחיל ונגמר בשעה נקובה, הפכו אותה לחלק מהשגרה.

 

מקור תמונות: Shape.com

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.