אחת המנות האהובות ביותר על שולחן החג היא חלה חמימה שניתן לטבול ברטבים או לאכול אותה כמו שהיא. זה נכון פי כמה כאשר מדובר בחלה מתוקה ונימוחה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד, אז כדי לפתוח את השנה עם טעם מתוק בפה, נסו את המתכון המיוחד הזה לחלה מתוקה עם תפוח בדבש. המנה היפהפייה הזו תככב על שולחן החג שלכם ותהיה להיט שכולם ידברו עליו!
רכיבים לתערובת מריחת החלה:
אופן הכנת הבצק החלה:
-
מזגו ¼ כוס מים פושרים לתוך קערה גדולה והוסיפו שמרים וכפית סוכר. הניחו לשמרים לתסוס כ-10 כדקות ולאחר מכן הוסיפו את יתרת המים, ביצה, 3 חלמונים, דבש, שמן קנולה, תמצית וניל ומלח. ערבבו עד שכל החומרים מתאחדים.
-
הוסיפו את הקמח לקערה בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וערבבו את הבצק בעזרת כף עץ או בידכם עד שהוא סופג את כל הקמח. המשיכו ללוש עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הבצק שמתקבל אמור להיות חלק, אלסטי ולא דביק. אם הוא דביק הוסיפו לו קמח, ואם הוא קשה מדי הוסיפו לו מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
הניחו מגבת נקייה מעל הקערה עם הבצק והניחו לו לתפוח במשך כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
מקור תמונה:
Nicole Lee
אופן הכנת התערובת מריחת החלה:
-
בקערה קטנה, ערבבו את הביצים, המים והמלח עד שמתקבלת תערובת חלקה. השתמשו במברשת כדי למרוח שכבה דקה של תערובת על שתי החלות, ופזרו כף סוכר חום מעל לכל חלה.
-
הכניסו את החלות לתנור למשך 45 דקות או עד שהן מוכנות. כדי לבדוק זאת, הפכו את החלה החמה בעזרת מגבת והקישו על התחתית שלה. אם נשמע צליל חלול משמע שהחלה מוכנה. אם לא, החזירו את החלה לתנור להמשך אפייה.
מקור: נחמה.ו