print header

מרכיבים חלופיים ובריאים לאוכל שאתם הכי אוהבים

 
בכל מה שנוגע לאוכל בריא יש מיתוס ידוע הטוען כי ככל שמאכל הוא  טעים יותר, כך הוא מזיק יותר לבריאות. כמו מיתוסים רבים אחרים, המשפט הזה הוא שקר גמור. האמת היא שאין שום צורך לוותר על המאכל שאתם הכי אוהבים, רק מפני שאתם מנסים לאכול בריא יותר או להוריד קצת במשקל. הרעיון הוא לדעת איך אפשר להפוך אותם לבריאים יותר, באמצעות החלפת מרכיב אחד או שניים. הטריקים הבאים ילמדו אתכם איך ניתן להמשיך לאכול את המאכלים שאתם הכי אוהבים עם שינויים קטנים שיהפכו אותם לבריאים בהרבה.
 

1. השתמשו בקמח חיטה מלאה במקום קמח לבן רגיל

כמעט בכל מאפה ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח חיטה מלאה, ולהוסיף עולם שלם של חומרים תזונתיים ומרקם לתפריט שלכם. היות וקמח חיטה מלאה עשוי מגרעיני דגן שאינם מקולפים, כמות הסיבים התזונתיים בו היא גבוהה בהרבה בהשוואה לקמח רגיל. הסיבים האלו עוזרים לעיכול ומורידים את הסיכון למחלות לב וסוכרת.

 
שימוש:
במקום כל כוס של קמח רגיל במתכון ניתן להכניס במקום  כוס קמח מלא. 
 
תחליפי מזון בריאים
 
 

2. החליפו את הסוכר ברסק תפוחים

כוס של רסק תפוחים טבעי מכילה רק כ-100 קלוריות, לעומת 700 קלוריות בכוס סוכר, והוא מכילה ויטמינים וחומרים תזונתיים רבים שחיוניים לגוף. בשל עובדה זו רסק תפוחי עץ הוא אידיאלי כתחליף סוכר בבישול עוגות ועוגיות, הוא ממתיק טבעי ותוסף טעם שישדרג כמעט כל מתכון.

 
שימוש:
ניתן להחליף כל כמות של סוכר ברסק תפוחי עץ טבעי ביחס שווה, אבל יש לזכור להוריד את כמות הנוזלים במתכון ברבע כוס שכן רסק התפוחים מכיל הרבה נוזלים.
 
תחליפי מזון בריאים
 
 

3. תמצית וניל היא עוד תחליף סוכר מעולה

אפשר בקלות להפחית בחצי את כמות הסוכר בכל מתכון אפייה ולהפחית משמעותית את כמות הקלוריות באמצעות הוספת הטעם הנפלא והמרענן של תמצית הוניל. אמנם לא תוכלו להחליף את הסוכר באופן מלא, אבל הפחתה של 50% היא עדיין משמעותית ביותר. מומלץ לעשות ניסויים על התחליף לפני שמנסים אותו באופן רחב שכן ייתכן שטעם הוניל יהיה דומיננטי מדי במתכונים מסוימים.

שימוש:
במקום כוס סוכר ניתן להוסיף כ-3 כפיות תמצית וניל חצי כוס סוכר בלבד.

תחליפי מזון בריאים
 

 

4. זרעי צ'יה הם התחליף המפתיע לביצים

קשה להאמין אבל זרעי הצ'יה המופלאים יכולים להיות תחליף מושלם לביצים באפייה של מגוון מאכלים. הזרעים עשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה שלוש שעוזרים להתגבר על מגוון בעיות בריאותיות ומוסיפים טעם ייחודי לאוכל.
 
שימוש:
הכניסו כפית גדושה של זרעי צ'יה לכוס מים והמתינו רבע שעה, לאחר מכן ניתן להשתמש בתוצר כתחליף ביחס שווה של 1 ל-1 לכל ביצה במתכון.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

5. במקום קוסקוס אפשר להכין קינואה

הקוסקוס עשוי לרוב מסולת או מקמח לבן מעובד ואילו הקינואה היא חלבון מלא ועשיר בכל חומצות האמינו החיוניות לגוף. המרקם של שני החומרים כמעט זהה ולכן הקינואה תשתלב באופן מושלם בכל תבשיל ורוטב שאתם רגילים להכין עם קוסקוס.
 
שימוש:
כדי להכין קינואה בסיסית במקום הקוסקוס, עליכם לבשל אותה עם מים ביחס של 2 כוסות מים על כל כוס קינואה למשך כרבע שעה.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

6. רצועות קישוא כתחליף לפסטה

דרך מעולה להפחית בקלוריות ובכמות הקמח הלבן שאנו אוכלים עם הפסטה שלנו היא להחליפם בקישוא שמכיל רק 15 קלוריות ל-100 גרם. בנוסף הקישוא גם מועשר באשלגן וויטמין A, וניתן לחתוך אותו ולעצב אותו כפי שרק נרצה.
 
שימוש:
אין צורך להרתיח את הקישוא כפי שמרתיחים את הפסטה, יש רק לבשל את הרצועות החתוכות עם הרוטב למשך מספר דקות.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

7. הודו טחון כתחליף בקר

אומנם רוב חובבי הבשר בישראל מעדיפים בשר בקר על פני בשר עוף, אבל בשר הודו הוא מאוד קרוב בטעמו לבקר והוא מכיל כמות נמוכה בהרבה של שומנים רווים ושל קלוריות. אמנם בשר הבקר מכיל חומרים תזונתיים רבים שאין בהודו, אבל בהחלט ניתן לצמצם את אכילת בשר בקר לפעם בשבוע ובשאר הזמן לאכול הודו ועוף.
 
שימוש:
כל כמות של בשר בקר ניתן להחליף בבשר הודו אך מומלץ להוסיף קצת מרק עוף או ציר בקר שכן מדובר בבשר יבש יותר. 
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

8. מטבלי ירקות כתחליף מרענן לפיתה

אמנם אכילת חומוס עם פיתה היא אחד הדברים הכי ישראלים שיש, אבל יש דרכים בריאות יותר לאכול. מטבלים וממרחים כמו חומוס, גבינות, טחינה ומטבלי אבוקדו אפשר לאכול עם רצועות של ירקות ולהוסיף לגוף שלנו מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים.
 
שימוש:
תחליפים מומלצים  לפיתה הם פלפלים אדומים וירוקים, גזרים, חסה וסלרי.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

9. תחליף ביתי למעדני יוגורט עם פירות

אולי זה יישמע לכם כמו תחליף מובן מאליו, אבל הרבה מאוד אנשים קונים הבופרמרקט גם יוגורטים עם פירות וגם פירות בנפרד. אלטרנטיבה זולה ובריאה הרבה יותר היא פשוט לקנות יוגורט לבן רגיל, ולהוסיף לו פירות טריים בבית.
 
שימוש:
הוסיפו לכלי היוגורט שלכם אפרסקים, תותים ובננות ותיהנו מטעם טרי שמשלב את כל הטעם והבריאות של היוגורט והפרי, ללא סוכרים וחומרים מלאכותיים.
 
תחליפי מזון בריאים
 

10. מחית בננה כתחליף גלידה מופחת סוכר

שימוש בבננות עם קצת חלב בתור תחליף לגלידה מוריד כמות עצומה של שומן, קלוריות וסוכרים מהצריכה היומית שלכם, מבלי לוותר על הפינוק הקר והטעים לחלוטין. הבננות מועשרות באשלגן, ויטמין A וC ואין דבר קל יותר מלהכין אותם.
 
שימוש:
כדי להכין גלידת בננה ביתית כל שעליכם לעשות הוא למעוך מספר בננות בקערה, להוסיף מעט חלב דל שומן לקערה, לערבב ולהקפיא.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

11. צ'יפס פריך מבטטות במקום מתפוחי אדמה

הכנת צ'יפס מבטטות במקום תפוחי אדמה לבנים רגילים תספק לגופכם מנה נוספת של ויטמינים וסיבים, שיעזרו לשמור על גופכם. בנוסף על כך כמות הפחמימות בבטטה היא נמוכה באופן ניכר והטעם המתקתק שלהן יכול לעזור להשקיט דחפים למאכלים מתוקים.
 
שימוש:
למעט זמן בישול ארוך יותר, השימוש בבטטות ותפוחי אדמה הוא זהה לחלוטין.
 
תחליפי מזון בריאים
 

 

12. קרוטונים טבעיים לסלט

הרבה פעמים כשנרצה להוסיף קצת מרקם פריך לסלט שלנו נשקול להוסיף קרוטונים של לחם מטוגן או קלוי. אבל במקום להוסיף פחמימות, שומנים ומוצרי קמח לבן לגוף שלנו, ניתן להוסיף אגוזים ומוצרים דומים כדי להוסיף טעם ייחודי ומגוון חומרים תזונתיים.
 
שימוש:
בהתאם לסוג הסלט שאתם מכינים ניתן להוסיף צנוברים, אגוזי מלך, שקדים ואפילו פקאנים. רק הקפידו שלא להוסיף יותר מדי, שכן גם צריכה מוגזמת של אגוזים אינה תמיד מומלצת.
 
תחליפי מזון בריאים
 
מקור התמונות: Veganbaking.net, Evan Swigart, keepps, B.navez, I Believe I Can Fry, Robyn Lee, Franco, Alpha, Danielle Scott, wowhannahwow, quite peculiar, Gandydancer, theimpulsivebuy, Claudio Brisighello, Liliana Fuchs, cookingweekends, Graham Reznick, Stacy Spensley, lisaclarke, Adam Wyles
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.