print header

תחליפי הסוכר הבריאים והמתוקים ביותר

השאלה המפורסמת שבאה עם הכנת קפה ותה, "כמה סוכר?", כבר בגדר שאלה בעצמה.   הסוכרזית אינה בריאה וטעמה כימיקלי, ובשנים האחרונות אנו מגלים את חשיבותה של תזונה בריאה, או יותר נכון, את התחליפים הבריאים למשקאות ולמזונות הלא מזינים אליהם התרגלנו. בכתבה הבאה תגלו 16 תחליפי סוכר מיוחדים, בריאים והכי חשוב - מתוקים!

תחליף סוכר
stringy

 

1. נקטר אגבה

מקורו של צמח האגבה בתרבות האצטקית, הוא נשתל לפני שנים בישראל, לייצור חבלים מסיביו. מזן צמח האגבה הכחולה מיוצר נקטר נוזלי זהוב ומרוכז מאוד שטעמו מתוק כדבש. כיום הוא נמכר כממתיק טבעי בארץ ובעולם, אך בגלל תכולה גבוהה של פרוקטוז (סוכר פירות) מומלץ להשתמש בו במתינות.
 
את מה נמתיק באגבה?
נקטר האגבה מזכיר דבש ולכן הוא מתאים במיוחד כתוסף בשתיה חמה. 
 
תחליף סוכר
Linda Hoover

 

2. סירופ מייפל

סירופ המייפל מגיע ישירות משרף עצי המייפל (בעברית - עצי אדר) האדומים והשחורים שבקנדה. יש בממתיק הטבעי הזה מעל 50 סוגים של אנטיאוקסידנטים. שימו לב כי את היתרונות הבריאותיים תשיגו רק מהדבר האמיתי ולא מסירופ המייפל הסינתטי שנפוץ וזול יותר בעולם.
 
את מה נמתיק במייפל?
סירופ מייפל אמיתי אינו סמיך מדי או נוזלי מדי, ולכן מומלץ למזוג אותו על גרנולה ביתית, וואפלים או פאנקייק.
 
 
תחליף סוכר
Jen Goellnitz

 

3. דבש

דבש הוא ממתיק ידוע, ומכיל כמות נכבדת של אנטיאוקסידנאטים. בגלל סגולותיו הרפואיות הוא נחשב בעיקר כתרופה ביתית לכאב גרון. ריכוז המתיקות בו נובע מרמת פרוקטוז גבוהה ולכן כדאי להשתמש גם בו במתינות.
 
את מה נמתיק בדבש?
כמובן שאת התה החם, אבל שימוש באמת מקורי לכפית דבש הוא ברוטב לסלט.
 
תחליף סוכר
Rachel

 

4. רסק תפוחים

תפוחים עשירים בסיבים, ויטמינים ואנטיאוקסידאנטים ולכן נחשבים למשביעים ובריאים כאחד. רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר הוא הבריא ביותר, ויש לו שימוש כממתיק, למרות שרובנו רואים בו רק כמזון תינוקות.
 
את מה נמתיק ברסק תפוחים?
רסק התפוחים הולך נהדר עם עוגות ושאר מאפים טבעיים. במקום כוס סוכר בעוגיות גרנולה, הוסיפו כוס רסק תפוחים לטעם מתוק ופירותי.
 
תחליף סוכר
Premshree Pillai

 

5.אריתריטול

למרות שמו המרתיע, אריתריטול הוא ממתיק טבעי לחלוטין הנמצא בפירות, ירקות ואפילו בגוף האדם. האריתריטול מיוצר על ידי התססת הגלוקוז בדגנים או בתירס לכדי אבקה לבנה. אריתריטול הוא גם בעל ערך קלורי נמוך, 20 קלוריות ל-100 גרם, ואינו גורם לתופעות לא רצויות של סוכר כגון נזק לשיניים.
 
את מה נמתיק באריתריטול?
אריתריטול אינו מתוק כמו סוכר קנים טבעי, ולכן מומלץ להשתמש בו במאפי שוקולד כגון בראוניס.
 
תחליף סוכר
Umberto Salvagnin

 

6. צימוקים

צימוקים בפשטותם הם ענבים בעלי מתיקות מרוכזת שמתקבלת בתהליך הייבוש. בצימוקים רמת נתרן נמוכה ואין בהם כולסטרול כלל. הצימוקים כן מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמין C, והרבה אנטיאוקסידנטים.
 
את מה נמתיק בצימוקים?
אפשר להוסיף צימוקים טחונים או שלמים למאפים בכדי להמתיק אותם, או אפילו לדגנים של הבוקר.
 
תחליף סוכר
Michael Scott

 

7. קינמון

יתרונותיו הבריאותיים של הקינמון יפתו אתכם גם אם אינכם מעריצים מושבעים - הוא מגן על מערכת החיסון, מאזן את רמת הגלוקוז בגוף, מכיל אנטיאוקסידנטים, מונע סרטן ונוגד מחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון. מבחינה דיאטטית הוא מצויין מפני שאינו מכיל קלוריות.
 
את מה נמתיק בקינמון?
כמובן שבמאפים הקינמון הוא מתאים במיוחד, אך גם בשילוב מתוק וארומטי עם הקפה של הבוקר.
 
תחליף סוכר
ion-bogdan dumitrescu

 

8. אבקת קקאו

הייצור הגדול ביותר של פולי קקאו בעולם נעשה בחוף השנהב. מוצקי קקאו, כמו אבקת קקאו, הם תוצר לוואי של מיצוי חמאת הקקאו מהפולים. אבקת קקאו אמיתית שאינה ממותקת מכילה יותר סידן, אבץ ואנטיאוקסידנטים.
 
את מה נמתיק בקקאו?
גם אבקת הקקאו משמשת לאפייה, אבל אם תוסיפו כף לכוס מים רותחים או לחלב חם עם טיפת תמצית וניל יתקבל משקה מתוק עשיר וטעים במיוחד!
 
תחליף סוכר
matt northam

 

9. תמצית סטיביה

תמצית צמח הסטיביה עושה עלייה בעולם המערבי, זאת מפני שבשונה משאר הממתיקים שמגיעים אלינו מפירות וצמחים, המדד הגליקמי של הסטיביה הוא נמוך מספיק בשביל להיחשב ממתיק דיאטי והינו ידידותי לסוכרתיים.
 
את מה נמתיק בסטיביה?
בסטיביה ממתיקים משקאות ומאפים, מומלץ להוסיף כמה טיפות לקערת שיבולת שועל.
 
תחליף סוכר
tJj

 

10. חמוציות

קרובת המשפחה של האוכמנית מכילה אנטיאוקסידנטים, ויטמין C, סיבים תזונתיים ומינראלים דיאטטים חיוניים. אחד הפיטוכימיקלים החשובים שבחמוציות הוא הפוליפנול, התורם למערכת שרירי הלב, נוגד תאים סרטניים ומשפר את המערכת החיסונית.
 
את מה נמתיק בחמוציות?
חמוציות טריות מוסיפות המון בדגני הבוקר או במאפים כמו מאפינס, ובנוסף, חמוציות מיובשות הן תוספת מקורית וטעימה לסלטים.
 
תחליף סוכר
Andrew Morrell

11. תמרים

התמר הוא פרי נפוץ בישראל המכיל אנטיאוקסידנטים, חלבונים, סיבים תזונתיים, אבץ, ואשלגן דיאטטי. בגלל המתיקות המרוכזת של תמרים, השימוש בהם כתוסף או ממרח לא מצריך כמות גדולה של פרי.
 
את מה נמתיק בתמרים?
בגלל המתיקות הפירותית המעודנת שלהם, תמרים טחונים מתפקדים כתחליף מצוין לשוקולד וכבסיס לחטיפי גרנולה.
 
תחליף סוכר
Lycaon

 

12. אשכולית

האשכולית היא פרי הדר מלא בויטמינים, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים המהווים חלק חשוב בכל דיאטה. תכולת האנטיאוקסידנטים שבאשכולית תלויה בצבעה של האשכולית - אדומה נחשבת לעשירה יותר.
 
את מה נמתיק באשכולית?
בגלל טעמה המריר-מתוק האשכולית משמשת כתוסף אלכוהולי מושלם. חוץ מהשילוב המפורסם של ערק ואשכוליות, מומלץ לערבב אותה בקוקטיילים מרירים שונים. 
 
תחליף סוכר
darwin Bell

 

13. רפדורה

הרפדורה הינה תוצר של אידוי מיץ קנה סוכר למלבנים מוצקים בצבע חום-קרמל, זו היא בעצם גרסה בריאה, דיאטטית ולא מעובדת של סוכר קנים רגיל. מכיוון שאין בתהליך ייצור הרפדורה עיבוד תעשייתי כבד, נשמרים בה מינרלים וויטמינים שאינם מצויים בגרגרי הסוכר.
 
את מה נמתיק ברפדורה?
הרפדורה מתאימה מאוד להמתקת מאפים שתיה חמה, ובעצם את כל מה שאנו ממתיקים בסוכר!
 
תחליף סוכר
Elifeleth

 

14. ליים

פרי הליים מכיל כמות נכבדת של סידן וויטמין C, אך לוקח בדרך כלל מקום משני ליד הלימון המפורסם. המתיקות החמוצה שלו תורמת גוון ייחודי למשקאות ומאכלים. 
 
את מה נמתיק בליים?
מאפה מפורסם בעולם הוא פאי הליים, אבל הכי מומלץ להמתיק איתו משקאות קרים, אפילו כמה טיפות בכוס מים ירעננו את המשקה פלאים.
 
תחליף סוכר
kamely

 

15. תפוז

הפרי החמוץ-מתוק הזה לא לוקח מקום משני אף פעם - מיץ התפוזים הוא כנראה מיץ הפירות הכי אהוב שיש. כשמיץ התפוזים נסחט מן התפוז, משתחררים ממנו ויטמינים שעדיף לצרוך כמה שיותר קרוב למועד הסחיטה, זאת מפני שטריות המיץ קובעת את איכות החומרים התזונתיים שבו.  
 
את מה נמתיק במיץ תפוזים?
כשאופים עוגת פירות או לחם, מומלץ להחליף את כוס הסוכר בכוס מיץ תפוזים. המלצה לחטיף - הקפיאו מיץ תפוזים סחוט גס בתבנית קוביות הקרח.
 
תחליף סוכר
Evan-Amos

 

16. רום

הממתיק האלכוהולי היחיד ברשימה, רום, הוא משקה הידוע במתיקותו וזאת מפני שמזקקים אותו ממוצרי לוואי של סוכר, כמו הדבשה. רום קלאסי טוב אינו רק מתוק אלא גם טיפה מפולפל.
 
את מה נמתיק ברום?
מעבר לקוקטיילים, הרום משמש כתוסף מצויין למאפים מתוקים, ומומלץ גם להשתמש בו כתחליף לגרגרי סוכר כשמקרמלים פירות וקינוחים כמו קרם ברולה. 
 
תחליף סוכר
Tommster
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.