print header

יתרונותיו המדהימים של פרי הגוג'י ברי

בוודאי כבר ראיתם שכמעט בכל חנויות הטבע ניתן למצוא את הגוג'י ברי, פרי יער קטן שגדל באזור אסיה ונחשב לאחד ממזונות הפלא של רפואת המזרח, ובשנים האחרונות גם בכל שאר העולם. את פרי הגוג'י, או בשמו המדעי - 'ליציום ברברום', ניתן לרכוש כאשר הוא מוקפא או מיובש, ויש הסכמה רחבה בקרב חוקרים ותזונאים שהוא אכן פרי פלא שמכיל מגוון גדול של חומרים תזונתיים, ויכול לעזור לגוף להתגונן בפני מחלות ותסמינים רבים. בכתבה הבאה תמצאו חלק קטן מהיתרונות הרבים של מזון הפלא הזה, מידע חשוב שיש לדעת לפני שמתחילים לצרוך אותו על בסיס קבוע, ואפילו מתכון לשייק מרענן ובריא במיוחד!
 
יתרונותיו של פרי הגוג'י ברי: פירות גוג'י ברי
 

8 מיתרונותיו הבריאותיים של פרי הגוג'י ברי

מעמדו של הגוג'י כמזון על נובע מריבוי הרכיבים המזינים שנמצאים בו, הכוללים שילוב מרכיבים יוצא דופן וגם כמה חומרים שכמעט ואי אפשר למצוא במקומות אחרים אשר טומנים בחובם את היתרונות הבאים:

1. שיפור הראיה ומניעת התנוונות הרשתית

זיאקסנטין (Zeaxanthin) הוא נוגד חמצון שמצוי בשפע בפרי הגוג'י, והוא הכרחי לשמירה על עיניים בריאות, במיוחד עבור בני הגיל השלישי. נוגדי החמצון בפירות הגוג'י ברי נספגים בצורה מהירה ויעילה במחזור הדם, ומונעים התנוונות תאים בכל רחבי הגוף, במיוחד ברשתית העין. מחקר שנעשה בסין בקרב בני 65 ומעלה הראה שאכילת 14 גרם של ג'וגי ברי ביום, שיפרה את איכות הראייה של הנבדקים באופן משמעותי, והקטינה את הסיכוי למחלות עיניים שקשורות להזדקנות התאים.

2. מקור עשיר לחומרים מזינים

בנוסף לשפע נוגדי החמצון השונים שבו, פרי הגוג'י ברי מכיל גם רכיבים רבים אחרים שנחוצים לגוף שלנו, ובכמויות מכובדות ביותר. בנוסף לחלבונים, ויטמינים שונים, ברזל, יסודות קורט (מינרלים להם הגוף זקוק בכמויות קטנות) וסיבים תזונתיים, ייחודו האמיתי של הגוג'י הוא בחומצות האמינו שהוא מכיל. כל פרי גוג'י קטן מכיל 19 חומצות אמינו שונות, ומתוכן 8 הן חומצות אמינו חיוניות, כלומר, חומצות אמינו אותן הגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו.

3. מגן על העור מהשמש

אם אתם בעלי עור בהיר ורגיש לשמש, הגוג'י ברי יכול להיות אחד מהפירות הטובים ביותר עבורכם. בנוסף לוויטמינים ונוגדי החמצון ששומרים על בריאות וברק העור, שתייה של מיץ הגוג'י מפחיתה את השפעות הקרינה האקוטיות, ומהווה הגנה לאנשים בעלי עור רגיש. חשוב לציין שזוהי כמובן רק הגנה חלקית במקרה הטוב ואין היא תחליף לתכשירי הגנה ולהתנהלות נכונה בשמש.

4. תמיכה במערכת החיסונית

חומצות האמינו והמינרלים שמצויים בפירות הגוג'י תורמים רבות לתפקוד המערכת החיסונית בגוף. תרומה זו מתבטאת בשני מישורים: הגברת ייצור כדוריות הדם הלבנות, והגנה על הכבד, הכליות ואיברים אחרים בגוף שאחראיים על ניקוי רעלים וסינון הדם. הודות לכך, לא רק שמזון העל הזה ישמור עליכם ממחלות יומיומיות כמו הצטננות ושפעת, רבים גם טוענים שלאחר שהתחילו לצרוך אותו באופן קבוע הם הפסיקו לסבול מבעיות כרוניות כגון כאבי ראש, בעיות מפרקים וצלצולים באוזניים.
יתרונותיו של פרי הגוג'י ברי: פירות גוג'י ברי יבשים בשקית
 

5. פתרון לעייפות כרונית

היות ופרי הג'וגי ברי מחזק את המערכת החיסוניות ומספק לגוף חומרים תזונתיים חשובים אותם הוא לא יכול לייצר בעצמו, הוא תורם לתחושת רווחה ורוגע בגוף. אנשים שסובלים מעייפות כרונית יפיקו את המירב משיפור זה באיכות החיים שלהם, ויחוו גם שינוי חיובי משמעותי באיכות השינה ורמות האנרגיה שלהם במהלך היום. מסיבה זו הגוג'י ברי מהווה חלק ממשטר הטיפול הטבעי המומלץ ביותר לחולי פיברומיאלגיה, וכן לאנשים שסובלים מתשישות כרונית.

6. בולם את התפשטות תאי הסרטן

עדיין אין שום הוכחות חותכות לכך שאכילת פרי הגוג'י יכולה לסייע לטיפול במחלת הסרטן, אבל ברור לחלוטין כי החיזוק המשמעותי למערכת החיסונית משפר את מצב החולים, וזוהי לא תרומתו היחידה של מזון העל הזה. מחקרים שבדקו את השפעת מיצוי פרי הג'וגי על תרביות של תאי כבד סרטניים, הראו שהתרחשה עצירה כמעט מוחלטת בהתרבות התאים הללו. בשל שתי סיבות אלו בהחלט חשוב לנסות לצרוך את מזון העל הזה על בסיס קבוע אם אתם נמצאים בקבוצת סיכון למחלת הסרטן, לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שלכם.

7. מוריד את רמות הסוכר בדם

מחקר משנת 2004 הראה שפרי הגוג'י ברי הצליח להוריד באופן משמעותי את רמות הגלוקוז והשומנים בדמם של חולי סוכרת, וכן אצל אנשים הסובלים מרמות טריגליצרידים (צורת אחסון של שומן בגוף) וכולסטרול גבוהות. קבוצת הנבדקים קיבלה מיצוי מורתח של הפרי, שהכיל את אותה הרכב של ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וחומצות אמינו חיוניות שיש בפרי בצורתו הטבעית.

8. מעכב תהליכי הזדקנות בגוף 

ולסיום, אחת מתכונותיו המדהימות והייחודיות ביותר של הגוג'י ברי שהופכת אותו באמת ובתמים למזון פלא: ככל שאנו מתבגרים הגוף מייצר פחות ופחות הורמון גדילה (HGH). פרי הגוג'י הוא אחד מהמזונות הבודדים שעולם המדע יודע להגיד עליו שהוא עוזר בגירוי בלוטות הגוף אשר אחראיות על ייצור הורמון גדילה, גם בגילאים מתקדמים. התהליך הזה מתאפשר הודות לשילוב הייחודי של חומצות האמינו גלוטמין וארגנין שמצוי בפרי הגוג'י, שלמעשה מעכב את תהליך ההזדקנות הטבעי שלנו.
יתרונותיו של פרי הגוג'י ברי: זוג מבוגר יושב בגינה

מידע חשוב על צריכת פרי הגוג'י

למרות שפירות הגוג'י ברי מסוגלים לעשות דברים מדהימים בשביל הגוף שלנו, יותר מדי מדבר טוב עלול להפוך לדבר רע, ולכן חשוב להקפיד לא לאכול כמות מוגזמת של הפרי בכל יום. הצריכה היומית המומלצת של הפירות היבשים היא כ-20 גרם ביום או 30 מ״ל של מיץ טבעי, אך כמובן שיש להתחשב בגיל, משקל, בעיות בריאותיות ומאפיינים אישיים אחרים כאשר קובעים את הכמות המומלצת. בנוסף, חשוב לדעת שריבוי התהליכים החיוביים שהפרי מעודד בגוף עלול להתנגש עם תרופות מרשם שמסייעות לגוף בביצוע אותה הפעולה.

התנגשות עם תרופות

פירות הגוג'י אינם מומלצים לאנשים שנוטלים תרופות לטיפול בבעיות קרישת דם (קומדין, וורפרין וכדומה) או לאנשים שמשתמשים באינסולין ותרופות להורדת רמות הגלוקוז בדם. הסיבה העיקרית לכך היא שפרי הג'וגי מתנגש עם התרופות הללו, כיון שהוא עצמו מבצע כמעט את אותה הפעילות בדיוק ולכן עלול לגרום ליותר נזק מתועלת. אם אתם לוקחים תרופות שכאלו או אחרות על בסיס קבוע, יש להתייעץ עם רופא המשפחה לפני שמתחילים לצרוך גוג'י ברי באופן יומיומי.

קיבה רגישה

היות והגוג'י זכה לתהילה עולמית בתור מזון על, חברות רבות החלו לשווק תוספי תזונה תעשייתיים המבוססים על פירות היער המופלאים האלה. אנשים רבים שניסו את תוספי התזונה האלו דיווחו על תופעות לוואי כגון מערכת עיכול רגישה ולפעמים גם תחושת בחילה. בשל כך יש להיזהר בשילובי המזון שאוכלים לפני ואחרי נטילת תוספי גוג'י, ובכל מקרה עדיף להסתמך על מקורות טבעיים, אפילו אם הם יקרים יותר.

שייק מתוק של פירות טרופיים וגוג'י ברי

יתרונותיו של פרי הגוג'י ברי: מצרכים לשייק גוג'י ברי
המתכון הבא יעזור לכם להכין שייק קל ומהיר המכיל כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B, בטאקרוטן, ברזל, סידן, חומצות אמינו ואומגה 3. את כל המצרכים במתכון תוכלו למצוא בחנויות הטבע והבריאות, ואולי אפילו גם בסופר השכונתי שלכם.
 
מרכיבים למנה אחת:
  • 1 כוס חלב סויה או חלב דל שומן
  • 1 בננה
  • 2 כפות שבבי קוקוס
  • 1 כפית או יותר של דבש או סילאן
  • 1 כף גדושה של גוג'י ברי
יש לערבב את כל המרכיבים יחדיו בבלנדר עד שהתערובת מגיעה למרקם אחיד. לאחר מכן, מיזגו את התערובת לכוס גבוהה וקשטו במעט שבבי קוקוס או פירות גוג'י לפי העדפתכם.
 
בתיאבון ולבריאות!
 
מקור התמונות: Chris GoldbergMoyan BrennMyrabellaJohnnyMrNinja

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.