print header

טיפים לחסכון בהוצאות המתלוות לתאונות דרכים

תאונות דרכים מעמידות אותנו במצבים לא נעימים בהם עלינו להתמודד מול אנשים אחרים שכועסים ומבולבלים בדיוק כמונו, חברות ביטוח שמנסות להתחמק מתשלומים ושלל פרטים שעלינו לזכור לקחת על מנת שנקבל את המגיע לנו. במרבית הפעמים איננו מקבלים באמת את המגיע לנו, ולעיתים הדבר נובע לא מהגורמים שצויינו, אלא דווקא מההתנהלות שלנו. לפניכם רשימה של טיפים חשובים לגבי אופן הפעולה המומלץ לאחר תאונת דרכים, אשר יעזרו לכם לקבל את כל הפיצויים להם אתם זכאים.

תמונות תאונות
 

1. רשמו לעצמכם את פרטי האירוע למיטב זכרונכם

חשוב שתרשמו את מהלך התאונה, וכן את כל ההתנהלות שלאחריה משום שהדבר יוכל לעזור לכם לאחר מכן בבית המשפט. בתביעה שבין נהגת רכב פרטי ונהג רכב מסחרי, בו על פי עדות הנהגים ועוברי אורח, התחככו 2 הרכבים במהלך פניה, ובית המשפט פסק לטובת הנהגת בשל "מאזן אינטרסים". בית המשפט העדיף את גרסתה של נהגת הרכב הפרטי משום שזכרה יותר פרטים לעומת נהג הרכב המסחרי. עדותה העקבית והאמינה תרמה גם היא לזכייתה.

2. צלמו את הרכבים לפני שתזיזו אותם

אתם רוצים שיהיו בידיכם הראיות החזקות ביותר לגרסתכם ולכן, כל עוד הדבר מתאפשר, צלמו מיד את זירת התאונה מכל זווית אפשריתץ מומלץ לצלם גם את סימני התאונה על רכבכם, על רכבו של הנהג האחר ונזקים סביבתיים אחרים. הדבר חשוב לא רק בבית המשפט, אלא גם במידה וינסה הנהג השני "להפיל" עליכם נזקים אחרים שרכבו כבר סבל מהם. 

3. אתרו עדים וקחו את פרטיהם

עדים יכולים לשמש אתכם בבית המשפט ולעזור לסיפורכם להראות אמין יותר בפני השופט. דברו עם עוברי אורח שהיו במקום וחזו בתאונה וקחו את שמם ואת מספר הטלפון שלהם. קחו בחשבון שכוחם של עדים אלה הוא רב ובעל השפעה מול בית המשפט וגם מול חברות הביטוח.

4. אל תחתמו על שום מסמך

אם הנהג האחר מבקש מכם לחתום על מסמך או נייר המתאר את פרטי התאונה, אל תחתמו. תיעודו הוא מנקודת מבטו, ויתכן כי אינו מתחשב כלל בצד שלכם שבסיפור. בחתימתכם עליו, אתם מאשרים את סיפורו, והדבר עלול לפעול כנגדכם בבית המשפט.

תמונות תאונות
 

5. פנו למשטרה

נפגעי תאונות דרכים רשאים לקבל טיפול רפואי ללא עלות במידה וקיבלו אישור מהמשטרה על קיום תאונת הדרכים. את האישור תוכלו לקבל בתחנת המשטרה, ואותו עליכם להציג למוסד הרפואי המטפל. בכדי לקבל את האישור עליכם להביא אתכם:

  • רשיון נהיגה.
  • רשיון רכב.
  • תעודת ביטוח חובה.
  • תעודה רפואית הנוגעת לתאונה (למשל מכתב שחרור מחדר מיון) או העתק שלה.

6. דאגו שחברת הביטוח תשלם עבורכם

טיפולים רפואיים הנדרשים על פי הנחיית הרופא המטפל ואשר אינם כלולים בסל הבריאות הממלכתי, מכוסים על ידי חברת הביטוח. אך כפי שכולנו יודעים, חברות הביטוח לא ממהרות לבזבז עליכם כספים, ולכן מומלץ לקבל מחברות הביטוח התחייבות מראש לשאת בכך במעמד החוזה.

7. דרשו את הפיצוי המגיע לכם על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא חוק סוציאלי המגן על הציבור הרחב מפני פגיעות גופניות ונפשיות. חוק זה דן אך ורק בנזקי גוף ונפש ולא בנזקי רכוש, אך אם נפגעתם בגופכם, מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ בנושא חוק הפיצויים.

8. עקבו אחרי ההוצאות שלכם

דאגו לשמור תיעוד של ההוצאות הקשורות לתאונה, בין אם אלה הוצאות לרכישת תרופות, נסיעות לבדיקות וטיפולים, דמי השתתפות בטיפולים וכל הוצאה שלא הייתם נושאים בה אלמלא התאונה. הדבר יעזור לכם לשם הוכחת הנזקים שנגרמו לכם בעקבות התאונה, ולשם השבת כספכם מחברת הביטוח.

תמונות תאונות
 

9. הימנעו מחוקרי ביטוח

חברות הביטוח דואגות לשלוח מטעמם חוקרים אשר ינסו להפחית את הפיצוי המגיע לכם. אם קיים אצלכם חשש למצב, דאגו להיוועץ עם עורך דין הבקיא בתחום. כאשר נפגע מיוצג על ידי עורך דין, חל איסור מוחלט על חברת הביטוח, לרבות חוקי ביטוח, ליצור עמכם קשר.

10. היזהרו מהצעות חברות הביטוח

חברות הביטוח מציעות פעמים רבות לנפגעי תאונת דרכים מגוון הצעות מפתות שאמורות לפצות את הנפגע בגין הנזקים שנגרמו לו בתאונה. התשלום מותנה בחתימה על מסמך בשם "כתב קבלה ושחרור". דעו שמרגע חתימת המסמך, אתם מוותרים על כל תביעותיכם, גם במידה והתגלו נזקים בעתיד אשר הוחמרו בשל התאונה. הפיצוי שתקבלו עלול להיות לא הולם עבור הנזקים, ולכן מומלץ להיוועץ בעורך דין ואפילו ברופא.

11. היזהרו מחברות ליסינג והשכרה

אם נגרם לכם נזק על ידי רכב השכרה או ליסינג, דעו שהחברות יעשו הכל על מנת לשלם לכם כמה שפחות, משום שהן אינן מבטחות את רכביהם בחברות ביטוח ונושאות בעצמן בנזקים. במקרה כזה מומלץ להזמין שמאי ולתקן את הרכב במוסך שלכם, אלא אם כן הציעה חברת ההשכרה לתקן את רכביכם במוסכיה. אם נראה שהחברה מקשה עליכם, אל תהססו לפנות לבית המשפט. כבר נקבע בעבר שחברות המבטחות את עצמן הן בגדר חברות ביטוח, וחלים עליהן כל הכללים והחוקים החלים על חברות הביטוח.

12. שמרו ברכב עותקים של טופס הפרטים החיוניים בתאונת דרכים

מומלץ לשמור בכל עת בתוך הרכב עט כתיבה ואת טופס הפרטים החיוניים בתאונת דרכים. מדובר במסמך שמאגד את כל הפרטים שעליכם לאסוף לאחר התאונה, כך שלא יהיה חשש שתלכו לאיבוד במספרים ושמות. לחצו על הקישור והדפיסו את הטופס עוד היום!

 
סעו בזהירות!
 
מקור: דותן בידרמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.