
1. השתדלו להימנע משילוב של עגבניות ומלפפונים
נכון שמדובר באחד משילובי הסלט הפופולריים והאהובים ביותר בארץ, אך מתברר כי הוא אינו מומלץ כלל וכלל. אמנם לא מדובר בשילוב שמזיק לבריאות שלנו, אך הוא מונע מאיתנו את ספיגת החומרים המזינים שיש לירקות הללו להציע. הסיבה לכך היא שהמלפפון מכיל אנזים אשר הורס בתהליך חמצוני את החומצה האסקורבית, המוכרת כוויטמין C, המצויה בעגבנייה; לפיכך, השתדלו להימנע משילוב של מלפפון יחד עם ירקות אחרים המכילים ויטמין C.
2. השתמשו ברסק פירות במקום בחמאה בזמן אפייה
אם אתם אוהבים לפנק את המשפחה והאורחים בעוגות ומאפים טעימים, השתמשו ברסקי פירות למיניהם במקום בחמאה. השינוי הקטנטן הזה יפחית את כמות השומן בקינוחים, מה שיסייע לכם לחוש טוב יותר גם לאחר שאכלתם פרוסת עוגה. התחליפים המומלצים ביותר שישאירו גם טעם נהדר בפיכם הם רסקי תפוחים או דלעת. בנוסף, תוכלו להשתמש בשמנים עדינים כדוגמת קוקוס או שקדים, שגם הם מהווים תחליף נהדר לחמאה במאפים וקינוחים שונים.
3. בצעו בדיקת טריות לדגים לפני אכילתם
לא פעם אנו רוכשים דגים ואיננו יודעים אם הם בהכרח טריים. כדי להיות בטוחים שהדג שאתם עומדים להכין הוא טרי, הכניסו אותו לקערה עמוקה שמלאה במים; אם הוא ישקע, אתם יכולים לבשל אותו ללא כל דאגות, אבל אם הוא יצוף רצוי לא לאכול אותו.
4. העבירו את השמן לבקבוק תרסיס
פעמים רבות כשאנו יוצקים שמן למחבת או לסיר, איננו מצליחים לשלוט בכמויות שלו באופן שבו היינו רוצים, אבל אם תעבירו את השמן לבקבוק תרסיס יהיה לכם הרבה יותר קל לעשות זאת בהצלחה.

5. טגנו את המזון עם ציר
אף על פי שנוח להתיז שמן באמצעות בקבוק תרסיס, מומלץ להשתמש בציר לבחירתכם כדי להפוך את הארוחות שלכם להרבה יותר בריאות; שתי כפות של ציר בקר, עוף או ירקות יספיקו לכם בשביל טיגון רגיל. יש לציין שלמרות שהצירים הללו מכילים שומן, מדובר בשומן בריא יותר מאשר זה המצוי בשמן.
6. הכינו בשר טחון בעצמכם
הבשר הטחון אותו אתם נוהגים לקנות באריזות עלול להכיל שומן רב, ולכן עדיף להקדיש עוד מספר דקות בעת הקניות ובישול הארוחות, ולרכוש בשר טרי ולא מעובד, לטחון אותו בבית ככל האפשר וליהנות מארוחה טעימה ובריאה יותר.
7. נסו סוגים שונים של ציפויים
בזמן שרובנו התרגלנו לצפות מזונות שונים, כמו שניצל למשל, עם קמח ופירורי לחם, חשוב לזכור ששני אלו הם אינם הדברים היחידים שיכולים להעשיר את המנות שלנו. נסו לצפות את המזון שלכם עם שומשום, אגוזים טחונים, חומוס, קמח עדשים, שבבי שיבולת שועל וכדומה, ותיווכחו כי גם לציפויים הבריאים יותר יש טעם נהדר.
8. הוסיפו מלח רק לאחר הבישול או הטיגון
כמובן שעדיף להימנע מהוספת מלח למזון ככל הניתן או לפחות להקטין את הכמויות, אך אם המלח מהווה רכיב חיוני במתכון שלכם רצוי להוסיפו בתום הבישול או הטיגון. זאת כיוון שתזונאים רבים מסבירים כי מלח שלא עבר תהליך חימום הינו בריא יותר, כך שמומלץ להוסיפו היישר לצלחת שלכם כשהמנה כבר מוכנה.

9. השתמשו במלח ים ולא במלח בישול רגיל
בהמשך לסעיף הקודם - אם בחרתם להוסיף מלח למנה המוכנה שלכם, העדיפו להשתמש במלח ים ולא במלח בישול רגיל. זאת מכיוון שמלח הים מכיל גם אשלגן, סידן, מגנזיום, יוד ורכיבים תזונתיים חיוניים נוספים, בניגוד למלח הפשוט שמוכר גם בשם "נתרן כלורי".
10. העדיפו לאדות את הירקות
11. הקפיאו צירי מזון שונים
לאחר שהכנתם את הציר שאותו אתם אוהבים, מומלץ לצקת את הנוזל לתבניות קרח ולהקפיאן. שיטה זו תאפשר לכם להוסיף בקלות מספר קוביות של ציר למנות שתכינו בעתיד או להשתמש בהן לטיגון (כפי שכבר הומלץ בסעיף 5) ובכך להעשיר את טעמו של האוכל שלכם. יתרה מזאת, באופן זה הציר יחזיק מעמד זמן רב יותר, וישמש אתכם לטווח ארוך.
12. נסו סוגים שונים של קמח
תוכלו להכין מאפים בריאים יותר אם תבחרו להחליף את קמח החיטה בקמח אחר כדוגמת: קמח שיבולת שועל, קמח כוסמת, קמח קוקוס וכדומה, וייתכן שאף תעדיפו את הטעם החדש שיתקבל. בנוסף, מי מכם אשר סובל מרגישות לגלוטן יוכל ליהנות מהתחליפים הנהדרים הללו, כמו גם מכמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים וחומרים מזינים נוספים. לחצו כאן כדי להכיר תחליפי קמח נוספים ולהתוודע ליתרונותיהם הבריאותיים.

13. הוסיפו שומשום לתפריט שלכם
השומשום עשיר בסידן, מגנזיום וסיבים תזונתיים וניתן לשלב אותו כמעט בכל מנה אפשרית, ובייחוד בסלטים - כך שבפעם הבאה שאתם מכינים סלט ורוצים להוסיף לו מעט פריכות ובריאות, פזרו שומשום שיעניק לו מראה מושך וכן טעם נהדר.
14. העדיפו שוקולד מריר על פני חלבי
15. הכינו את המזון בכלים העשויים מברזל יצוק
מחבתות וסירים שעשויים מברזל יצוק הם הטובים ביותר עבור בישול וטיגון. הברזל היצוק אינו פולט חומרים מסוכנים בזמן הבישול, בניגוד לכלים אחרים שרבים מאיתנו משתמשים בהם.
16. השתמשו בממתיקים בריאים יותר
אין עוררין על כך שעלינו להפחית את כמות צריכת הסוכר שלנו, וביכולתנו לעשות זאת בקלות באמצעות שימוש בממתיקים בריאים יותר. תוכלו להשתמש בדבש לדוגמה כדי להוסיף טעם מתוק למשקאות קרים, שכן שהוספתו לשתייה חמה גורמת לו לאבד את יתרונותיו הבריאותיים.

17. הוסיפו פלח לימון לתה הירוק שלכם
אם שתיית תה ירוק הינה בגדר הרגל אצלכם, עשיתם כבר מחצית מהדרך. תה ירוק עשיר בחומרים נוגדי חמצון חיוניים, ואם תוסיפו פרוסת לימון לכוס המשקה, היא תסייע לגופכם לספוג אותם טוב יותר.
18. קנו צלחות וקערות קטנות יותר
אמנם ניתן למלא את הצלחת מספר פעמים ועדיין להמשיך לצרוך יותר מזון ממה שאנו צריכים, אבל אי היכולת להעמיס מזון רב בפעם אחת ככל הנראה תסייע לכם להפחית את הכמות שאתם צורכים ולשלוט עליה בקלות רבה יותר.
19. השרו את הבשר בדבש
הניחו לרגע בצד את התיבול המוכר ואת הרטבים הרגילים העתירים בנתרן שאיתם אתם נוהגים לעדן את הבשר שאתם אוכלים, ונסו להשרות אותו בדבש. התוצאה שתתקבל תהייה מתוקה והרבה יותר בריאה, נסו זאת בעזרת המתכון למרינדת אננס ודבש.
20. אכלו לאט יותר
ברגע שתתחילו לאכול את המזון שלכם לאט יותר ותלעסו יותר פעמים, לבטן שלכם יהיה זמן רב יותר לשלוח אות למוח שמעיד על העובדה שהיא מלאה. בנוסף, ככל שלועסים יותר אוכלים פחות, מאחר שהלעיסה עצמה מגרה את מרכז העצבים שבמוח, זה אשר אחראי על תחושת השובע.

21. אכלו דגים לצד יין אדום
בפעם הבאה שאתם אוכלים דגים שהגיעו ממים עמוקים, כמו מקרל, הרינג, סרדין או סלמון, מומלץ שתמזגו יין אדום יבש בכוס האהובה עליכם, וכך לא רק שתוכלו להרגיש את טעמו של הדג בעוצמה חזקה יותר, אלא גם תיהנו מהשפעה טובה על מערכת הלב וכלי הדם שלכם.
22. הניחו את הירקות על מגבות נייר
תוכלו לשמור על הירקות טריים ומזינים לאורך זמן ברגע שתניחו אותם על מגבות נייר במקרר - הן יספגו מהם את הנוזלים וימנעו מהירקות להירקב במהירות. דאגו להחליף את מגבות הנייר מדי יום כדי ליהנות מירקות טריים לזמן רב יותר.
23. אכלו לעתים מזונות חריפים
תבלו לעתים את המזון שאתם צורכים בתבלינים חריפים כדוגמת פפריקה חריפה, פלפל אדום, צ'ילי חריף וכדומה, ואלו יגבירו את קצב חילוף החומרים שלכם וכן ישפרו את תהליך העיכול בגופכם.
24. שתו יותר מים

25. קנו פירות וירקות של אותה העונה
קנו פירות וירקות של אותה העונה שבה אנו נמצאים, מאחר שבתקופה זו הם מכילים את הכמות הגדולה ביותר של וויטמינים וחומרים מזינים.
26. אכלו את הארוחה האחרונה ביום לפחות 4-3 שעות לפני השינה
אין ספק כי הגוף שלנו צריך לנוח במהלך הלילה, ולשם כך יש להימנע מאכילה שסמוכה לשעת השינה. בנוסף, רצוי לבחור מאכלים שלגופכם לא יהיה קשה לעכל, זאת כדי להימנע מקושי להירדם או מנדודי שינה. דרושות 4-3 שעות לפחות כדי שגופכם יעכל את ארוחת הערב, ואם בכל זאת אתם מרגישים חשק לנשנש דבר מה בשעה מאוחרת יותר, חשוב שתדעו אילו מזונות רצוי לצרוך ומאילו עדיף להימנע.
27. אכלו בשר אדום עם אבוקדו
28. תבלו את הברוקולי בחרדל
הברוקולי הוא אחד מהירקות הבריאים ביותר שאפשר למצוא במטבח של רובנו, ואם תבחרו לתבל אותו עם חרדל (עדיף טבעי) הוא יסייע לכם לספוג את מרב הערכים התזונתיים שבו. הסיבה לכך היא שבחרדל מצויים אנזימים שונים מסוג Myrosinase, אשר מונעים את הפירוק והאובדן של הרכיבים החיוניים שבברוקולי בעת הבישול.

כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: