print header

מהם היתרונות הבריאותיים של מוזיקה?

טוב לדעת

זה לא חדש שמוזיקה גורמת לנו להרגיש טוב, אבל כעת, מחקרים מדעיים מסבירים עד כמה טוב. הנה 10 סיבות מדוע כדאי לשלב מוזיקה בחיים שלנו...

מוזיקה

1. מוזיקה מקלה על חרדה בקרב חולי סרטן
מחקר מאוניברסיטת דרקסל מצא כי חולי סרטן אשר האזינו למוסיקה בזמן טיפולים כימותרפיים או עבדו עם תרפיסט במוסיקה חוו ירידה ברמת החרדה וברמת לחץ הדם, כמו גם מצב רוח משופר.


2. מוזיקה מפחיתה רמת מתח
במחקר שנערך באוניברסיטת גטבורג נמצא כי האזנה למוזיקה בדרך ליום עבודה או בסיומו של יום עבודה, מקדמת השפעות חיוביות על רמת המתח והחרדה. החוקרים מציינים כי התגובות הרגשיות למוזיקה אינן אחידות והן תלויות בטעם וסגנון אישי, כמו גם במצב הרוח של כל אדם. על מנת ליהנות מהיתרונות של המוזיקה, מדגישים החוקרים, יש להקשיב לסוג המוסיקה שאוהבים.


3. מוזיקה מסייעת במהלך הניתוח
האזנה למוסיקה בזמן שכיבה על שולחן הניתוחים יכולה לעזור להוריד את רמת הלחץ. במחקר שנערך על ידי חוקרים במרפאת קליבלנד, נבדקו חולים בעיקר עם מחלת פרקינסון שעברו ניתוח מוח. החוקרים גילו כי משתתפי המחקר שהאזינו לנעימות קלאסיות (לעומת מוזיקה קצבית או רמיקס של סגנונות) נהנו מרוגע מירבי. לטענת החוקרים, גם המוח של המנותחים שיקף את הרוגע, כאשר חלק גדול מהם פשוט נרדם.

 

4. מוזיקה משפרת יכולות שמיעה
במחקר שהתפרסם בשנת 2011 בכתב העת Psychology and Aging נמצא שיש קשר חזק בין להיות מוזיקאי לבין יכולת עיבוד צלילים טובה. המחקר כלל 163 משתתפים, כאשר 74 מהם מנגנים כל ימי חייהם. אותם "מוזיקאים מלידה" השיגו ציונים טובים בהרבה במבחני השמיעה.


5. מוסיקה משפרת את בריאות הלב
במחקר שנערך באוניברסיטת מרילנד והתפרסם בכנס איגוד הלב האמריקאי בשנת 2008 נמצא קשר בין האזנה למוסיקה לבין בריאות הלב. החוקרים מצאו כי האזנה למוסיקה משמחת וקצבית, גורמת להתרחבות הציפוי הפנימי של כלי הדם, מה שמאפשר יותר זרימת דם בגוף. באופן ספציפי, קוטר כלי הדם גדל ב-26% כאשר האדם הקשיב למוסיקה שמחה. עם זאת, השפעה הפוכה צוינה כאשר האדם הקשיב למוסיקה מלחיצה. אז, קוטר כלי הדם הצטמק ב-6 אחוזים.


6. מוזיקה מרגיעה כאב
במחקר שנערך באוניברסיטת יוטה נמצא כי האזנה למוסיקה, מהווה הסחת דעת יעילה בקרב אנשים בעלי נטייה חרדתית, וכתוצאה מכך גורמת להפחתת כאב ממשי. המחקר שכלל 143 משתתפים, פורסם בכתב העת Journal of Pain.


7. מוסיקה מסייעת לזכרון המילולי
במחקר שנערך בהונג קונג נמצא כי ילדים שמשתתפים בשיעורי מוסיקה, משפרים את התפקוד הקוגנטיבי של המוח. לפי המחקר, האזנה למוסיקה בזמן השיעור, משפרת את יכולת עיבוד הזכרון ומביאה לשיפור ההישגים במבחני זכרון מילוליים. לטענת החוקרים, ככל שילד יתחיל בשלב מוקדם ללמוד בליווי מוזיקה, כך הזכרון המילולי שלו ישתפר.


8. מוזיקה מגנה על הזדקנות המוח
הכשרה מוזיקלית יכולה להגן על החדות המנטאלית של המוח בגיל מבוגר. כך על פי מחקר שהתפרסם בשנת 2011 בכתב העת נוירופסיכולוגיה. במחקר השתתפו 70 מבוגרים בין הגילאים 60 עד 83 שנמצאים ברמות שונות של הכשרה מוסיקלית. החוקרים מאוניברסיטת קנזס מצאו שבקרב אלו שיש להם הכשרה מוזיקלית גבוהה נרשמה חדות מנטלית טובה יותר וציונים גבוהים יותר במבחני תפקוד המוח.


9. מוזיקה, כמו עיסוי, מפחיתה חרדה
במחקר שהתפרסם בכתב העת Depression and Anxiety נמצא כי בקרב אנשים שעברו 10 טיפולי עיסוי, באורך שעה כל אחד, במשך שלושה חודשים, נרשמה ירידה בתסמיני החרדה, אך ממצאים אלה נרשמו גם בקרב מטופלים שפשוט האזינו למוסיקה במשך שעה, ללא עיסוי.


10. מוסיקה משפרת התאוששות משבץ
חוקרים פיניים מצאו כי האזנה למוסיקה זמן קצר לאחר שבץ, יכולה לעזור בהתאוששות.
המחקר שפורסם בשנת 2008 מצא קשר חזק בין האזנה למוסיקה לבין שיפור הזיכרון המילולי והריכוז בקרב אנשים שעברו שבץ, וזאת בהשוואה למטופלים שבזמן ההתאוששות האזינו לספרי-אודיו או לא שמעו מוזיקה בכלל.


 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net / fotographic1980

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.