מתכון לסלט מפתיע וקל להכנה אשר יכול לשמש כמנה בפני עצמו; היופי שלו הוא בפשטות ובצבעים העזים, שייצרו אצלכם את הדחף לנסות להכין ולטעום אותו לפני כל מאכל אחר.
אופן הכנת הרוטב:
-
קצצו את הבצלצל והשרו אותו במי קרח למשך 5 דקות לפחות. סננו את הבצלצל. השריית הבצלצל מעדנת את טעמו החריף.
-
העבירו את הבצלצל, מיץ התפוזים, ממרח המיסו, החומץ, שמן הזית והדבש במעבד מזון, והפעילו אותו עד ליצירת רוטב אחיד וחלק.
-
תבלו את הרוטב עם מלח ופלפל גרוס בנדיבות.
אופן הכנת הסלט:
-
ערבבו בקערה את האורז עם הרוטב, הוסיפו את גרעיני הרימון, חתיכות האפרסמון, ½ כוס פיסטוקים וערבבו עד שכל המרכיבים יתכסו ברוטב.
-
לפני ההגשה, פזרו את שארית הפיסטוקים מעל הסלט.
מקור: אורית גוזלן