את גרגרי החומוס המושרים מסננים ומבשלים במים עם סודה לשתייה (הסודה לשתייה אינה חיונית, אך היא עוזרת לגרגרי החומוס להתרכך מהר יותר).
מבשלים תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים, ובכל פעם שנוצר קצף לבן מסירים אותו וממשיכים לבשל עד אשר גרגרי החומוס מרוככים (בודקים זאת על ידי מעיכתם במזלג; אם המזלג עובר בקלות, החומוס מוכן).
מסננים את החומוס ומשאירים ממי הבישול כחצי כוס בצד. אם אתם רוצים לעטר את צלחת החומוס בגרגרי חומוס, שימו בצד גם כחצי כוס חומוס מבושל.
מקור תמונה: womenfriends
כעת, מוסיפים לחומוס את הטחינה, הלימון ויתר התבלינים.
מקור תמונה: womenfriends
טוחנים את רוב גרגרי החומוס במעבד מזון. אם החומוס סמיך לכם מדי, זה הזמן להשתמש במי הבישול ששמתם בצד.
מקור תמונה: womenfriends
החומוס הכי טעים כשהוא עדיין חם. מסדרים אותו בצלחת עמוקה ומעליו מפזרים גרגרים, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מזליפים שמן זית ומנגבים.