גם אם אתם טבעוניים, רגישים ללקטוז או מארחים אנשים שאינם מעוניינים או יכולים לצרוך מוצרי חלב, אין סיבה שתוותרו על פשטידה מפנקת וטעימה בחג הזה. המתכון הבא הוא טבעוני לגמרי ואם אתם חושבים שזה הופך אותו לפחות טעים אתם טועים ובגדול משום שגבינת השקדים שתכינו בו רק משדרגת אותו!
למתכונים נוספים מהבלוג "The Vlog"
מקור תמונה:
thevlog
אופן הכנת הגבינת שקדים:
-
הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו היטב. הוסיפו את המים בזהירות עד שמתקבל ממרח די יציב. אם התערובת מרגישה לכם רטובה מדי, הוסיפו עוד שקדים טחונים.
אופן הכנת הפשטידה:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
טגנו קלות על מחבת את הבצל בשמן הזית במשך כ-3 דקות, הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו במשך 3 דקות נוספות, ולאחר מכן הוסיפו את השום והקישואים וטגנו במשך 5 דקות נוספות. במשך כל זמן הטיגון יש לערבב את המרכיבים, ולבסוף הסירו את המחבת מהאש.
-
העבירו את הירקות המטוגנים לקערה, הכניסו לתוכה את גבינת השקדים שהכנתם, תפוח האדמה המגורר, הקורנפלור, המלח והפלפל, וערבבו את הכל יחדיו.
-
שטחו את התערובת בתוך תבנית פאי משומנת וזלפו מעל מעט שמן זית. בשלב זה תוסיפו את התבלינים האהובים עליכם.
מקור תמונה:
thevlog
-
הכניסו את תבנית הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך 25 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
-
כמה הערות:
את גבינת השקדים תוכלו להכין גם מספר ימים לפני ההכנה ולשמור במקרר.
ניתן להכפיל את הכמויות כדי ליצור פשטידה "שמנמנה" יותר.
הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה כמו כשהיא חמה, כך שאפשר ליהנות ממנה גם לאחר שיצאה מהמקרר מבלי לחמם אותה.
מקור: נטלי הולדינג