עם המתכון הנפלא הבא לציר עוף, אתם כבר לא תצטרכו להשתמש באבקה תעשייתית עם טעם תפל. תוכלו להעשיר בעזרתה מאכלים ותבשילים רבים וליהנות מטעמם וגם מהתגובות המחמיאות שתקבלו בזכותם.
אופן הכנת הציר עוף:
-
צקו את שמן הזית אל תחתית של סיר גדול והניחו בתוכו חצי מחתיכות העוף כשהעור שלהן פונה כלפיי מטה. הניחו את הסיר על להבה בינונית ובשלו את העוף עד שהוא יתחיל להשחים. הוסיפו את יתר העוף לסיר וערבבו לעתים קרובות.
-
הוסיפו לסיר בצל, גזר, פטרוזיליה, שורש סלרי, עלי סלרי, כרישה תבלינים ועלה דפנה. הוסיפו מעל 5 ליטר מים קרים.
מקור תמונה:
Annette Young
-
הביאו את הנוזל לרתיחה על להבה גבוהה ונקו את הקצף שעולה כלפיי מעלה בעזרת כף.
-
בשלו את הציר במשך 4-6 שעות ולאחר מכן סננו אותו דרך מסננת דקה.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.