ציר ירקות שמבוסס על רכיבים טריים ובריאים יעשיר כל מנה, ותוכלו להשתמש בו להכנת מאכלים שונים המיועדים לארוחה חלבית, או עבור מנות צמחוניות וטבעוניות שאתם רוצים להוסיף להן טעם ייחודי.
מקור תמונה:
Alpha
אופן הכנת הציר ירקות:
-
חממו את התנור שלכם ל-230 מעלות ובינתיים הסירו את העלים מהסלרי והניחו את הגבעולים בצד.
-
חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ואז הוסיפו בצל, גזר, עגבניות, פלפלים מתוקים ולפת וטגנו במשך כ-15 דקות.
-
לאחר כ-15 דקות, העבירו את הירקות שבמחבת אל כלי חסין לחום והכניסו לתנור החם לצלייה במשך כשעה, או עד שכל הירקות יתחילו להשחים ולהגיר נוזלים.
-
כעת, צקו מים אל תוך סיר גדול, הכניסו את הירקות המושחמים ואת כל שאר הרכיבים שבמתכון והניחו על הכיריים מעל להבה גדולה והביאו לרתיחה.
מקור תמונה:
Ian Fuller
-
לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה מעט ובשלו עד שהנוזלים יצטמצמו לחצי מכמותם ההתחלתית.
-
לסיום, העבירו את הציר דרך מסננת לתוך כלי אחסון גדול או לכלים קטנים, הכניסו למקרר או למקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.